Συμμετοχή του Δήμου Επιδαύρου στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συμμετοχή του Δήμου Επιδαύρου στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς

Απρίλιος 05, 2012 - 13:34

Το Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό για τον κλάδο ελαιοκομίας στην Ελλάδα. Γι αυτό και ενδιαφέρονται εκατοντάδες παραγωγοί, τυποποιητές και ελαιοτριβείς από ολόκληρη την Ελλάδα.
Κατά την διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 6,7και 8 Απριλίου 2012, θα παρουσιαστούν συνταγές με βάση το ελαιόλαδο και τα προϊόντα του από όλους τους ελαιοπαραγωγούς Δήμους της Χώρας.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Διαγωνισμός «Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων», που αποτελεί μια σημαντική καινοτομία της διοργάνωσης με πληθώρα συμμετοχών, που κατέδειξε στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις ότι τα  Ελληνικά Ελαιόλαδα είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας.
Από την περιοχή του Δήμου Επιδαύρου συμμετέχουν Τυποποιητήρια Ελαιολάδου με τουλάχιστον ένα δείγμα κάθε τυποποιημένου προϊόντος. Επίσης όλοι οι παραγωγοί της περιοχής μπορούν να συμμετάσχουν με τα διαφημιστικά τους έντυπα προκειμένου να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το έτος Λαδιού 2006, ο πρώην Δήμος Ασκληπιείου πήρε το Χρυσό Βραβείο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων.   
Σε επίπεδο Πελοποννήσου, στο Φεστιβάλ, συμμετέχει με περίπτερο η Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, στην Οργανωτική Επιτροπή της οποίας, μέλος είναι ο Δήμαρχος του Δήμου Επιδαύρου κος Κωνσταντίνος Γκάτζιος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ