Δ. Κοδέλας: Να ενισχυθεί η Πυροσβεστική Κρανιδίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δ. Κοδέλας: Να ενισχυθεί η Πυροσβεστική Κρανιδίου

Μάιος 28, 2014 - 15:10

φωτογραφία eurokinissi

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου με 4 πυροσβέστες. Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η έλλειψη προσωπικού, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δημιουργεί τόσο λειτουργικά προβλήματα στην υπηρεσία με απώλεια εκατοντάδων ρεπό όσο και μείωση της επιχειρησιακής ικανότητας του κλιμακίου.

Ακολουθεί η ερώτηση:

ΘΕΜΑ: Απαραίτητη η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου

Το Κλιμάκιο Κρανιδίου έχει υπό την εποπτεία του την εκτεταμένη περιοχή της Ερμιονίδας και των Σπετσών, πεντακοσίων και πλέον χιλιάδων στρεμμάτων, στο μεγαλύτερο μέρος της δασική και με μόνιμο πληθυσμό που φτάνει τις 17.000 κατοίκους τους χειμερινούς μήνες και πολύ περισσότερους τους θερινούς, εάν μάλιστα συνυπολογιστεί ο αριθμός των παρεπιδημούντων.

Κατά συνέπεια, είναι σαφές ότι η έλλειψη 4 πυροσβεστών από την υπηρεσία του Κρανιδίου, με βάση τον πίνακα με τις υπηρεσιακές ανάγκες για το έτος 2014 που εξέδωσε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, μειώνει την επιχειρησιακή ικανότητα του κλιμακίου. Συγκεκριμένα ο Αρχηγός του ΠΣ αναφέρει δύναμη 13 πυροσβεστών/πυρονόμων και πυραγών συνολικά, την ώρα που στο κλιμάκιο Κρανιδίου υπηρετούν 9 πυροσβέστες/πυρονόμοι και πυραγοί. Αποτέλεσμα αυτής της λειψανδρίας είναι ότι σήμερα περισσότερα από 500 ρεπό συνολικά εκκρεμούν να δοθούν στο προσωπικό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Προτίθεται το Υπουργείο να στελεχώσει το Κλιμάκιο Κρανιδίου με 4 πυροσβέστες προκειμένου να καλυφθούν τα οργανικά κενά της υπηρεσίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτριος Κοδέλας