Η ΣTE στο Άργος και με επίσημη απόφαση του ΟΤΕΚ. Καμπόσος: Το Άργος αλλάζει πορεία.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ΣTE στο Άργος και με επίσημη απόφαση του ΟΤΕΚ. Καμπόσος: Το Άργος αλλάζει πορεία.

Απρίλιος 11, 2012 - 13:02

ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δ. Καμπόσος (eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ζει ιστορικές στιγμές. Το Άργος ζει ιστορικές στιγμές. Το Άργος έχει, ήδη, περάσει σε μια αναπτυξιακή αντεπίθεση. Διεκδικεί και κερδίζει σε όφελος των δημοτών, της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Μετά από δεκαετίες, που προσδοκούσε μια σχολή για τον τόπο, αυτό γίνεται πράξη σε 13 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμπόσου. Η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ του ΟΤΕΚ έρχεται να επισφραγίσει και να επιστεγάσει τις μεγάλες προσπάθειες για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός.

Η απόφαση του Δ.Σ. του ΟΤΕΚ με αριθμό 106/9-4-2012 είναι ομόφωνη και αποφασίζει την μετεγκατάσταση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στους χώρους που διαθέτει για το σκοπό αυτό ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, έτσι όπως οι χώροι περιγράφονται στο με αριθμό 10783/28-3-2012 έγγραφο του Δημάρχου.

Η επιτυχία του δήμου Άργους Μυκηνών και του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμπόσου είναι τεράστια, ο δε θόρυβος και οι προσπάθειες των προηγούμενων ημερών να ακυρωθεί η προσπάθεια μεγιστοποιούν το μέγεθος του επιτεύγματος. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι προσπάθειες του Δημάρχου δεν μένουν στις εξαγγελίες, όπως πολλές αντίστοιχες του παρελθόντος από πολιτικούς παλαιάς κοπής αλλά μιλάνε τα έργα. Συγκεκριμένα και μετρήσιμα.

Όσοι αμφισβήτησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την στόχευση και την προσπάθεια του Δήμου Άργους Μυκηνών, να φέρει μια Σχολή στο Άργος, μόνο προβλήματα προσπάθησαν να δημιουργήσουν, αλλά ήταν τόσο συντονισμένες και σχεδιασμένες οι κινήσεις μας με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν τους όποιους στόχους τους.

Από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων με 200 και πλέον σπουδαστές θα εγκατασταθεί στο Άργος, με την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση του δήμου μας.
Η πλειονότητα των σπουδαστών της προέρχεται εκτός του νομού Αργολίδας, αφού η σχολή είναι μοναδική στο είδος της, στην Πελοπόννησο συμπεριλαμβανομένης της Αχαΐας και Ηλείας (συνεπώς έχει τεράστια δυνατότητα ανάπτυξης σε αριθμό σπυδαστών).

Αποτελεί μια τεράστια επιτυχία με πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Η αναπτυξιακή πνοή θεωρείται δεδομένη, με προεκτάσεις στη ζήτηση για ενοικιαζόμενα σπίτια και ό,τι άλλο συνεπάγεται σε όλους τους τομείς της οικονομίας.
Παράλληλα, θέτει τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, σε ολόκληρο το Δήμο μας, δίνοντάς μας θεωρητική και πρακτική στήριξη στο στόχο αυτό.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος αναφέρει:

«Το Άργος νίκησε. Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου από το φθινόπωρο θα λειτουργεί στο Άργος. Άκουσα με πολύ υπομονή και νηφαλιότητα τις προηγούμενες ημέρες διάφορες δηλώσεις από τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους του Ναυπλίου. Η αλήθεια είναι ότι η σχολή θα χανόταν από την Αργολίδα εάν δεν παρεμβαίναμε εμείς και θα πήγαινε στο Λουτράκι. Για αυτό νικήσαμε. Γιατί η σχολή έμεινε στην Αργολίδα. Νίκησε ο τόπος μας.
Δεν θέλω να χαρακτηρίσω δηλώσεις των τελευταίων ημερών πολλών δημοτικών συμβούλων του Ναυπλίου, οι οποίοι έφτασαν μέχρι και να προτείνουν σχολεία τα οποία φοιτούν άτομα με ειδικές ανάγκες για να παρουσιάσουν κάποια κτήρια. Εμένα με ενδιαφέρει ο τόπος μου, ο τόπος που αγαπάω και για αυτόν αγωνίστηκα να φέρω τη σχολή που ήταν όνειρο γενεών για το Άργος. Το υποσχέθηκα. Το έκανα.
Μας δίδαξαν, όμως, ένα πράγμα οι συνάδελφοι του Ναυπλίου, που εμείς δεν το είχαμε σε αυτήν την προσπάθεια στο Άργος. Την ενότητα όλων, μπρος στον κοινό σκοπό. Από αυτή την πλευρά αξίζουν συγχαρητήρια γιατί συντάχθηκαν όλοι γύρω από το δήμαρχό τους σαν μια γροθιά. Με λύπη μου, δηλώνω πως εγώ δεν το είχα αυτό.

Αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Και το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο για το δήμο μας. Η σχολή από τον Οκτώβριο θα είναι στο Άργος. Και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά να μη λείψει τίποτα από τη σχολή και τους σπουδαστές της. Βέβαια, δε στεκόμαστε μόνο εδώ. Σχεδιάζουμε, ήδη, την κατασκευή μόνιμου κτηριακού συγκροτήματος για τη στέγασή της και, γιατί όχι, για την προσέλκυση στο μέλλον αντίστοιχων σχολών.»