Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Πελοπόννησο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Πελοπόννησο

Ιούλιος 17, 2014 - 08:19

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε τέσσερις (4) Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνελήφθησαν δεκαεννέα (19) άτομα, προσήχθησαν εξήντα έξι (66) και έγινε έλεγχος σε πεντακόσια τριάντα τρία (533)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τριακόσια ογδόντα (380) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν σαράντα επτά (147) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκε μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ημεδαπού ΡΟΜΑ

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ένα κυνηγετικό όπλο.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες  (15.7.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε πεντακόσια τριάντα τρία (533) άτομα, εκ των οποίων τριακόσια εβδομήντα δύο (372) ήταν ημεδαποί και εκατόν εξήντα ένα (161) αλλοδαποί, καθώς και σε τριακόσια ογδόντα (380) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εξήντα έξι (66) άτομα, από τα οποία τριάντα εννέα (39) ήταν ημεδαποί και είκοσι επτά (27) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαεννέα (19) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -60.613,33- ευρώ, -111.206,56- ευρώ και -576.483,05 ευρώ, αντίστοιχα.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράνομη κατοχή όπλου.
Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκε, μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικία στο Αργολικό Αργολίδας και σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, σε βάρος ενός 48χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν τριάντα μία (131) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεκαπέντε (15) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία (1) παράβαση περί υπαίθριου εμπορίου, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.