«Τα Παντρολογήματα» στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Τα Παντρολογήματα» στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Ιούλιος 21, 2014 - 13:28

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

(φωτογραφίες & video eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος).«Τα Παντρολογήματα»  η γνωστή κωμωδία  του Νικολάϊ Γκογκόλ, παρουσιάστηκε εχθές, στο  Αρχαίο Θέατρο του Άργους, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2014», που διοργανώνει   η Κ.Ε.Δ.Α-Μ.
Η παράσταση είναι μια παραγωγή του «Φεστιβάλ Αθηνών 2014» σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου.
Στην παράσταση έπαιξαν οι ηθοποιοί: Γιάννης Μπέζος  Κατσκαριόφ, Ναταλία Τσαλίκη Φιόκλα,  Χρήστος Λούλης  Πoτκαλιόσιν, Τάσος Γιαννόπουλος Ζεβάκιν, Κώστας Μπερικόπουλος  Ανούτσκιν,  Δημήτρης Δεγαϊτης  Στραπατσάδας, Κατερίνα Λυπηρίδου  Αγάφια, Σύρμω Κεκέ  Αρίνα, Παναγιώτης Κατσώλης  Στεπάν & Σταρικόφ, Όλγα Ιωσηφίδου  Ντουνιάσκα.
«Τα Παντρολογήματα» ή «Ο Γάμος» ή «Γαμπροπάζαρο» ξεκίνησαν να γράφονται το 1833 και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 1842 στην Πετρούπολη. Οι φίλοι του Νικολάϊ Γκόγκολ, ακόμη κι ο ίδιος, θεωρούσαν «τα Παντρολογήματα» μια απλή φάρσα, μια φαρσοκωμωδία. Μόνο ο Ρώσος κριτικός της λογοτεχνίας και φιλόσοφος  Βισσαρίον Γκριγκορίεβιτς Μπελίνσκι,  διέκρινε την καλλιτεχνική και πιστή αναπαράσταση των ηθών της μέσης κοινωνίας της Πετρούπολης.

Την παράσταση παρακολούθησε και ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης με την σύζυγό του Βασιλική.Το θεατρόφιλο κοινό, χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους ηθοποιούς, σχολιάζοντας θετικά την παραγωγή αυτής της παράστασης.
 

theatro eyr EUROKINISSI