Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα απορρίμματα στο Δήμο Ερμιονίδας (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα απορρίμματα στο Δήμο Ερμιονίδας (φωτογραφίες)

Ιούλιος 24, 2014 - 23:13

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Τραγική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Ερμιονίδας από τα σκουπίδια.
Η εικόνα ολόκληρου του Δήμου είναι αντιαισθητική και παράλληλα είναι μια ζωντανή δυσφήμιση για τον τόπο και τον τουρισμό. Η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο ζενίθ  και τεράστιοι όγκοι από σκουπίδια έχουν κατακλείσει κάθε γωνιά της περιοχής.
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών εκτός της δυσοσμίας παραμονεύουν και οι κίνδυνοι για την υγεία .
Η  διαχείριση των απορριμμάτων στον δεματοποιητή  Διδύμων έχει σταματήσει και υπάρχουν περίπου 12.000 δέματα με σκουπίδια και χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων που δεν μπορούν να μεταφερθούν σε νόμιμο ΧΥΤΑ.
Ο σταθμός μεταφόρτωσης των σκουπιδιών στην είσοδο της πόλης του Κρανιδίου θυμίζει μία νέα χωματερή και ο δήμος αδυνατεί  να μαζέψει  τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών .
Με ιδιωτική πρωτοβουλία ξεκίνησε το μάζεμα των σκουπιδιών στο Πορτοχέλι και την Κοιλάδα  .Οργανωμένα συνεργεία προχωρούν από τις αρχές της εβδομάδας στην αποκομιδή των σκουπιδιών και με ιδιωτικά οχήματα τα μεταφέρουν στο σταθμό μεταφόρτωσης

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, η οποία ελήφθη την Παρασκευή 27/6/2014, έδωσε το δικαίωμα στο Δήμο Ερμιονίδας να μεταφέρει στον ΧΥΤΑ Φυλής 2.000 τόνους απορριμμάτων. Δυστυχώς όμως ούτε αυτό είναι αρκετό για να λύσει το τεράστιο πρόβλημα.
Πρέπει να βρεθεί οριστική λύση του προβλήματος τώρα .
(Φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος ) www.argolidaportal.gr