Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Αύγουστος 29, 2014 - 14:19

Προκήρυξη για την έναρξη του Μεταπτυχιακού  Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» (ΜA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning) στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αφού το ακαδ. 2014-2015 θα είναι το πρώτο έτος λειτουργίας του.

Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την Ελλάδα που αφορά πρωτίστως σε θεατρολόγους, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και κάθε ειδικότητας, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γενικά το χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών. Επίσης αφορά και σε άλλες ειδικότητες καθώς οι τεχνικές του εφαρμόζονται παγκοσμίως, όχι μόνο στην εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, αλλά και πολυδιάστατα σε  επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς τόπους, από την ιατρική (εκπαίδευση ιατρών, απασχόληση, θεραπεία ασθενών) μέχρι την οικονομία και επιχειρηματικότητα (στελέχη επιχειρήσεων, οργάνωση και διοίκηση). Μιλάμε για ανάπτυξη διαδικασιών βιωματικής μάθησης για πολλά γνωστικά και καλλιτεχνικά αντικείμενα, διαχείριση ομάδας, συγκρούσεων και επιθετικότητας, ανάπτυξη και διαμόρφωση προσωπικότητας, ανάπτυξη διαπολιτισμικής και περιβαλλοντικής συνείδησης και εν τέλει δυναμικής επικοινωνίας μέσω τεχνικών της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση.

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών:

 
«Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και διά Βίου Μάθηση – MA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning»

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για 1η χρονιά Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλo: «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και διά Βίου Μάθηση – MA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning», για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

      Η ελάχιστη χρονική διάρκεια  για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα (δύο διδακτικά εξάμηνα και ένα εξάμηνο για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας). Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική (πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και εν μέρει Κυριακή).

Απουσίες γίνονται δεκτές μόνο σε ποσοστό 20% επί του συνόλου των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος.

     Στο ΠΜΣ θα γίνουν δεκτοί, μετά από εισαγωγικές εξετάσεις και επιλογή, τριάντα δύο (32) πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων, της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ.

      Τα δίδακτρα για κάθε εξάμηνο σπουδών ανέρχονται στα 1.300 € (συνολικό ύψος διδάκτρων 3.900€), τα οποία καταβάλλονται με την έναρξη κάθε εξαμήνου σπουδών.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΑΚΕΛΩΝ

   Αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις θα γίνονται δεκτές από Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 έως και Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014. Οι αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν εμπρόθεσμα, αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή, στη Γραμματεία του ΠΜΣ του ΤΘΣ (Γραμματεία Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Βασιλέως Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη 21100, Ναύπλιο, τηλ.: 27520 96127, Υπεύθυνη: Καραγιάννη Μαρία) από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 10.00 - 13.00.

Ο φάκελος συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά:

Αίτηση υποψηφιότητας (βλ. Παράρτημα Α’)

Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα

Αντίγραφο πτυχίου*

Α. Βεβαίωση ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) για όσους έχουν πτυχίο Πανεπιστημίου της αλλοδαπής (Φωτοαντίγραφο*).

Φωτοτυπία* δύο όψεων, της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου

Επίσης, εφόσον υπάρχουν, κατατίθενται:

Βεβαίωση εκπόνησης πτυχιακής εργασίας (από τη γραμματεία του Τμήματος) όπου θα αναγράφονται το θέμα της εργασίας, ο βαθμός και οι επιβλέποντες καθηγητές

Βεβαιώσεις συμμετοχής σε σεμινάρια, ερευνητικά, ευρωπαϊκά ή εκπαιδευτικά προγράμματα, κλπ. (Φωτοαντίγραφο*).

Αντίγραφα επιστημονικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε ελληνικά ή ξένα περιοδικά, ή/και πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Φωτοαντίγραφο* πτυχίου άλλου Τμήματος ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Φωτοαντίγραφο* άλλου μεταπτυχιακού τίτλου.

Φωτοαντίγραφο* αναγνωρισμένου διπλώματος γνώσης ξένων γλωσσών (επιπέδου τουλάχιστον Β2, π.χ. First Certificate in English)

Πιστοποίηση γνώσης Η/Υ.

Βεβαιώσεις επαγγελματικής εμπειρίας.

 

*Σύμφωνα με το Νόμο 4250/2014(ΦΕΚ 74/Α΄/26-3-2014) . Τα πρωτότυπα πιστοποιητικά 3, 4, 8, 9, 10 θα τα επιδείξουν οι υποψήφιοι, όταν τους ζητηθούν από τη Γραμματεία του ΠΜΣ, ώστε να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος.

 

Επιπλέον οδηγίες για την υποβολή του φακέλου

Στο αρχείο της αίτησης, συμπληρώστε υποχρεωτικά τη λίστα με τα δικαιολογητικά (απαραίτητα και προαιρετικά) που πρόκειται να συνυποβάλλετε. Εάν ο χώρος δεν είναι αρκετός, παρακαλούμε να συνεχίστε στο πίσω μέρος της σελίδας.

Όλα τα δικαιολογητικά θα μπορεί να είναι αντίγραφα οργανωμένα σε φάκελο/ντοσιέ με ζελατίνες με τη σειρά που τα έχετε αναφέρει στην αίτηση.

Σε κάθε ζελατίνα να αναγράφεται ο αριθμός του δικαιολογητικού που αντιστοιχεί στη λίστα της αίτησης.

Σε κάθε ζελατίνα να περιέχεται μόνο ένα δικαιολογητικό. Οι βεβαιώσεις συμμετοχής σε σεμινάρια, ερευνητικά, ευρωπαϊκά ή εκπαιδευτικά προγράμματα, κλπ. μπορούν να τοποθετηθούν σε μία ζελατίνα αρκεί να αναγράφεται καθαρά το πλήθος τους στην αίτηση.

Στο εξώφυλλο του φακέλου/ντοσιέ θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του/της υποψηφίου/ας.

Τα δικαιολογητικά που υποβάλετε στην αίτησή σας δεν επιστρέφονται.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

      Οι υποψήφιοι (που δεν κατέχουν ξενόγλωσσο τίτλο σπουδών) θα συμμετάσχουν αρχικά σε γραπτές εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 έως 14.00.

Ακολούθως, οι επιτυχόντες στην ανωτέρω εξέταση, καθώς και όλοι άλλοι υποψήφιοι που κατέχουν ξενόγλωσσο τίτλο σπουδών, θα λάβουν μέρος σε γραπτές εξετάσεις σε δύο Θεματικές Περιοχές:

(α) Παιδαγωγική και Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12.00-15.00.

(β) Μεθοδολογία της έρευνας με εστίαση στη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 16.00-19.00.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα Κεντρικά διδακτήρια της Σχολής Καλών τεχνών (Δ/νση: Ηρακλέους & Β. Γεωργίου Β΄) στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου στο Ναύπλιο.

Η παρούσα ανακοίνωση θα αναρτάται και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (http://ts.uop.gr/)

Διεύθυνση Γραμματείας:

Γραμματεία Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Βασιλέως Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη 21100, Ναύπλιο, τηλ.: 27520 96127 Υπεύθυνη: Καραγιάννη Μαρία.