Το Σωματείο Τεχνιτών Οικοδόμων Ναυπλίου για το εργατικό ατύχημα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Σωματείο Τεχνιτών Οικοδόμων Ναυπλίου για το εργατικό ατύχημα

Αύγουστος 30, 2014 - 20:05

φωτογραφία eurokinissi (αρχείο)

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα έγινε χθες, Παρασκευή 29 Αυγούστου ,στο Ναύπλιο, με θύμα ένα συνάδελφο που καταπλακώθηκε από μπάζα και τραυματίστηκε σοβαρά. Ο Πρόεδρος του συνδικάτου έφτασε άμεσα στον τόπο του ατυχήματος καθώς και στο νοσοκομείο όπου οδηγήθηκε ο συνάδελφος  και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση του.
Ο ακήρυχτος πόλεμος συνεχίζεται την ώρα που ο κλάδος των οικοδόμων έχει κυριολεκτικά τσακιστεί από την ανεργία, το μόνο πράγμα που έχει μείνει σε επίπεδα προ κρίσης είναι τα εργατικά ατυχήματα. Έτσι ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου μας στο Ναύπλιο δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Τα 12ωρα στο γιαπί, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η ανάγκη για το μεροκάματο μετά από πολλούς μήνες ανεργίας δημιουργούν συνθήκες  γκιλοτίνας για τους συναδέλφους.  Από αυτή την κατάσταση κερδισμένοι θα συνεχίσουν να βγαίνουν οι μεγαλοεργολάβοι και το κεφάλαιο ενώ οι εργάτες θα σακατεύονται καθημερινά για ένα μεροκάματο πείνας.
Σήμερα ως Σωματείο Τεχνιτών Οικοδόμων Ναυπλίου καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα γιατί ήδη υπάρχουν αρκετά παρόμοια περιστατικά στο νομό μας, όπου υπάρχουν άθλιες συνθήκες εργασίας και δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Σε αυτό ευθύνη έχει και η κυβέρνηση που ουσιαστικά τόσα χρόνια αφήνει τους εργάτες απροστάτευτους κάνοντας πλάτες στους μεγαλοεργολάβους και τις κατασκευαστικές εταιρείες.
Καλούμε τα μέλη μας να καταγγείλουν την καταστρατήγηση μέτρων ασφαλείας στο συνδικάτο μας, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο από τη ζωή μας.
Επίσης, καλούμε τους συνάδελφους οικοδόμους, πλαισιώνοντας το ταξικό τους σωματείο, να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που ο ιστορικός αυτός κλάδος με αγώνες και θυσίες έχει εξασφαλίσει. Να ισχυροποιηθεί η συμμαχία της εργατικής τάξης με όλους τους άλλους κλάδους, για την οριστική σύγκρουση και ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Δελτίο τύπου