Τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου και των νέων Δημοτικών Συμβούλων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου και των νέων Δημοτικών Συμβούλων

Σεπτέμβριος 01, 2014 - 15:17

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σε συγκινητική  ατμόσφαιρα και με πρωτοφανή συμμετοχή πολιτών, έγινε την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 η ορκωμοσία του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου, και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σεβασμιότατε, αγαπητοί πατέρες, κ. Υπουργέ Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , κ. Υφυπουργέ Πολιτισμού και Αθλητισμού ,κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Γενικέ Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, κ. Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας ,κ. Δήμαρχε Άργους -Μυκηνών, κ. Δήμαρχε Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά ,αγαπητά μέλη του περιφερειακού Συμβούλιου, κ. Αστυνομικέ Διευθυντή Αργολίδας κύριοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, συνδημότες, φίλες και φίλοι,

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο εμβληματικό για τη Δημοκρατία μας κτίριο του Βουλευτικού για μία εξαιρετικά σημαντική στιγμή στην ιστορία του Δήμου μας. Την ορκωμοσία όλων των δημοτικών και τοπικών συμβούλων που οι δημότες επέλεξαν να οδηγήσουν το Δήμο στο 2020.

Αυτούς τους δημότες θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά από τη μία για τη συμμετοχή τους στις εκλογές αλλά και για το ότι μας επέλεξαν με αυτόν τον κατηγορηματικό και εμφατικό τρόπο δίνοντάς μας την εντολή διοίκησης του Δήμου από την πρώτη Κυριακή.

Ευχαριστώ επίσης τους συνεργάτες μου οι οποίοι με στήριξαν με όλες τις δυνάμεις την προηγούμενη διετή μου θητεία.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη της παράταξής μας που με την προσπάθειά τους κατάφεραν η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ του Δήμου μας να είναι σήμερα εδώ, με νέα στελέχη, με νέο πρόγραμμα και με στόχο μία δημιουργική πενταετία. Μια πενταετία στην οποία ο Δήμος θα έχει συνεχή, δυναμική και αποτελεσματική παρουσία δίπλα στο δημότη.

Στη ζωή αυτή σημασία έχει τι κάνεις, όχι τι λες, γι’ αυτό και η καθημερινή κατάθεση του προσωπικού μας αγώνα με πολλή δουλειά, αντικαθιστά υποσχέσεις και μεγάλα λόγια.

Οι καιροί και η ένταση των προβλημάτων επιβάλλουν να παραμερίσουμε, όλοι μας, τις άγονες θεωρίες, τις αγκυλώσεις, τις ιδεοληψίες και τις προσωπικές ατζέντες και να δεσμευτούμε με συγκεκριμένες προτάσεις και αποτελεσματικές  λύσεις, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που έχει ο Δήμος μας .

Η ενότητα και η συνεργασία είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης και γι αυτό θα παλέψουμε. Οι εκλογές πέρασαν ,αν και πολλοί λένε ότι οι εκλογές αρέσουν στους Έλληνες, ότι οι Έλληνες θέλουν συνέχεια εκλογές, οι εκλογές μας διχάζουν. Πέρα από την αδιαμφισβήτητη και θεμελιώδη σημασία για τη δημοκρατία μας, οι εκλογές σπέρνουν δαιμόνια, μίσος και διχόνοια. Χωρίζουν, δεν ενώνουν. Μεγάλο πλεονέκτημα της φυλής μας ο διχασμός. Χωρίζουν παρατάξεις, κόμματα, μέχρι και οικογένειες.

Η ιστορία μας έχει διδάξει με δεκάδες παραδείγματα πως οι νίκες και οι θρίαμβοι έχουν σαν μητέρα τους την ενότητα τη συνεννόηση και τη συνεργασία.

Αυτό ψάχνουμε και ζητάμε.

Πιστεύω στην αξία όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η στείρα αντιπολίτευση πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Η συνεργασία είναι το μέλλον. Γι αυτό σας καλώ όλους , να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ευημερία δημοτών και του Δήμου μας. Σας καλώ να κοιτάξουμε μπροστά. Γιατί για μας η πρόοδος των δημοτών και η ποιότητα ζωής τους δεν είναι μόνο η πιο σημαντική προτεραιότητά μας. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ!

Στον αγώνα αυτό για το καλύτερο αύριο καλώ και το προσωπικό του Δήμου να δώσει το παρόν και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει όπως το έκανε όλο αυτό το διάστημα παρότι βάλλονταν και συνεχίζει να βάλλεται από τις δυνάμεις της κρίσης.

Ο Δήμος είναι οι δημότες. Ο Δήμος τους ανήκει. Ας καταλάβουν ότι η μάχη που ξεκινά είναι και δική τους. Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να αλλάξει πορεία και το μεγάλο εμπόδιο που έχουμε μπροστά μας, δεν είναι τα ίδια τα προβλήματα αλλά η αδυναμία μας να τα αντιμετωπίσουμε μόνοι . Γι αυτό σας καλώ για κάθε κοινό πρόβλημα να σκεφθείτε και εσείς τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε να πάμε τον Δήμο εκεί που του αξίζει

Σας καλώ όλους να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Το αύριο που αξίζουμε!

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την οικογένειά μου για ότι κάθε ημέρα κάνουν για εμένα, τους οφείλω τα πάντα!

Καλή δύναμη σε όλους»!

1/9/2014