Αστυνομικές ειδήσεις Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικές ειδήσεις Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 03, 2014 - 22:29

φωτογραφία eurokinissi

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθη ένα άτομο για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (29.8.2014) το μεσημέρι, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας (1) 36χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε μία ηλεκτρονική συσκευή ιδιοκτησίας ημεδαπού, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, σήμερα (30.8.2014) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Αρκαδίας, ένας (1) ανήλικος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη μία (1) 40χρονη ημεδαπή, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία.

Συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα, προσήχθησαν είκοσι τρία (23) και έγινε έλεγχος σε εξήντα έξι (66)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε σαράντα (40) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι οκτώ (28) παραβάσεις

Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και -243- κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (3.9.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εξήντα έξι (66) άτομα εκ των οποίων τριάντα εννέα (39) ήταν ημεδαποί και είκοσι επτά (27) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε σαράντα (40) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα, από τα οποία δέκα (10) ήταν ημεδαποί και δεκατρία (13) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

Δύο (2) ημεδαποί, για μη ανανέωση αδείας κατοχής κυνηγετικών όπλων.

Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι επτά (27) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) κυνηγετικό όπλο, καθώς και -243- κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου και εικόνας (CD’S & DVD’S).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξιχνίαση μίας υπόθεσης κλοπής

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) υπόθεση κλοπής σε όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, η οποία είχε γίνει τις βραδινές ώρες 29/30.5.2014, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε βάρος ενός (1) 49χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ιράκ, για κλοπή.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, χθες (1.9.2014) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 36 και 33 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν δύο  άτομα για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες (1.9.2014) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαπές ΡΟΜΑ, ηλικίας 23 και 17 ετών αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα, είχαν αφαιρέσει από δύο (2) καταστήματα-υπεραγορές, διάφορα προϊόντα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιους υπαλλήλους των καταστημάτων. Επιπλέον, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, την 26.8.2014 είχαν αφαιρέσει από κατάστημα- υπεραγορά, επίσης προϊόντα.

Συνελήφθη ένας 55χρονος ημεδαπός στη Μεσσηνία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων

Συνελήφθη, προχθές (30.8.2014) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ένας (1) 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, τα οποία προέρχονταν από κλοπές.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 55χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μέρος αυτών, αποτελούν προϊόντα κλοπών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ για τα υπόλοιπα ερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει ακόμη μία (1) ημεδαπή ΡΟΜΑ καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών της, οι οποίοι αφαιρούσαν χρυσαφικά και κοσμήματα τα οποία στη συνέχεια, τα διέθεταν στον 55χρονο έναντι χρηματικών ποσών.

Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Όποιοι πολίτες ενδέχεται να αναγνωρίσουν κάποια από τα κατασχεθέντα αντικείμενα ή επιθυμούν να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά κλοπών, παρακαλούνται να προσέλθουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27210-44644 και 27210-44641 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Συνελήφθη ένας 48χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν φυτά και ποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (1.9.2014) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 48χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 48χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

 

  • Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -362,1- γραμμαρίων,
  • πέντε (5) φυτά κάνναβης.

Ο 48χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εξιχνιάστηκαν δέκα (10) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε καταστήματα και κτίριο στη Λακωνία

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού, για απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δέκα (10) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών, σε καταστήματα και κτίριο, στη Σπάρτη Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 17χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, κατά τις βραδινές ώρες της 21/22.8.2014, στη Σπάρτη Λακωνίας, προσπάθησε να διαρρήξει συνολικά εννέα (9) καταστήματα, καθώς και το κτίριο που στεγαζόταν το παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Συνελήφθη ένα άτομο για καταδικαστικό έγγραφο

Συνελήφθη, σήμερα (1.9.2014) το μεσημέρι, στο Βλαχιώτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, ένας (1) 25χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, για κλοπή από κοινού.

Εξιχνίαση μίας υπόθεσης κλοπής

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικία, η οποία είχε γίνει την 19.2.2014, στα Παπαδιάνικα Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, σε βάρος ενός (1) 17χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο νησί της Ελαφονήσου και σε άλλες περιοχές της Λακωνίας

Συνελήφθησαν είκοσι δύο (22) άτομα, προσήχθησαν σαράντα επτά (47) και έγινε έλεγχος σε διακόσια είκοσι επτά (227)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν ενενήντα οκτώ (198) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα δύο (42) παραβάσεις

Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (29.8.2014), αστυνομική επιχείρηση στο νησί της Ελαφονήσου, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν είκοσι (120) άτομα, εκ των οποίων ογδόντα (80) ήταν ημεδαποί και σαράντα (40) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε ενενήντα τρία (93) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα, από τα οποία δεκαεπτά (17) ήταν ημεδαποί και οκτώ (8) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

  • Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για ναρκωτικά.
  • Δέκα (10) ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι (20) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και δέκα (10) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, καθώς και ένας (1) μεταλλικός τρίφτης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και σε άλλες περιοχές της Λακωνίας, η οποία επίσης οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν επτά (107) άτομα, εκ των οποίων πενήντα επτά (57) ήταν ημεδαποί και πενήντα (50) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν πέντε (105) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα, από τα οποία δεκατέσσερα (14) ήταν ημεδαποί και οκτώ (8) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

  • Πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Σκάλα Λακωνίας, για αρπαγή.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Σπάρτη Λακωνίας, για κλοπή.
  • Δύο (2) ημεδαποί σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά δέκα (10) παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, καθώς και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.