Γ. Δέδες:είναι αναγκαία η μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων στις αιρετές Περιφέρειες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Δέδες:είναι αναγκαία η μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων στις αιρετές Περιφέρειες

Σεπτέμβριος 18, 2014 - 09:29

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) αποτέλεσαν το πρώτο από τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Η παράταξη της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας» συνεργάστηκε σε κοινή κάθοδο με την παράταξη «Πελοπόννησος Οικολογική» και εξελέγησαν για την Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε. ως τακτικό μέλος ο Γιώργος Δέδες, με αναπληρωματική την Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Ο κ Δέδες στην σύντομη τοποθέτησή του προσδιόρισε τον ρόλο τον οποίο θα πρέπει να κατακτήσει η νέα διοίκηση της ΕΝ.Π.Ε. και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σε μια συγκυρία κατά την οποία η κεντρική Κυβέρνηση, το κεντρικό Κράτος προσπαθεί να αφαιμάξει τις αιρετές Περιφέρειες από πόρους και αρμοδιότητες, μέσα σε συνθήκες παρατεινόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι αιρετές Περιφέρειες και η ΕΝ.Π.Ε. θα πρέπει να αναδείξουν τον διεκδικητικό τους ρόλο απέναντι στην κεντρική εξουσία.» Παράλληλα, ο κ. Δέδες τόνισε πως «είναι αναγκαία η μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων στις αιρετές Περιφέρειες, ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες, δράσεις και παρεμβάσεις έργων, αναπτυξιακών δομών, αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης, ώστε να αμβλύνουν τις δριμύτατες επιπτώσεις κρίσης».

Από τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σημαντικές υπήρξαν οι τοποθετήσεις της Μαριλένας Σούκουλη και του Παναγιώτη Αλευρά στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014.

Αναφερόμενοι και οι δύο στην πρόταση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, που εισηγήθηκε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, επισήμαναν ως ιδιαίτερα αρνητικό το στοιχείο της εξάντλησης των κονδυλίων των πολιτιστικών εκδηλώσεων και των δημοσίων σχέσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας και Αργολίδας στα μέσα σχεδόν του οικονομικού έτους και την εισήγηση της επιπλέον αύξησής τους.

Τόνισαν πως η ζητούμενη αύξηση αυτή, είναι αποτέλεσμα κακού προγραμματισμού από τους Αντιπεριφερειάρχες της προηγούμενης περιόδου των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων και διαχείρισης που προσαρμόστηκε αποκλειστικά στις ανάγκες των προεκλογικών τους αγώνων. Για τον λόγο αυτό η «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» δεν υπερψήφισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ