Οι Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας (φωτογραφίες)

Σεπτέμβριος 18, 2014 - 18:10

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή της Νεμέας, αλλά και με δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο την προβολή του κρασιού ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ που βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο, μια από τις πιο δυναμικές και φημισμένες ποικιλίες στον κόσμο.

Οι φετινές εκδηλώσεις με τίτλο «η Νεμέα στον κόσμο» επιχείρησαν μια αποτίμηση της θέσης που έχει το κρασί ΠΟΠ Νεμέα στις διεθνείς αγορές, όπως αυτή καταγράφεται μέσα από την επικοινωνία που έχει αναπτυχθεί σχετικά τον τελευταίο καιρό για την προβολή της Νεμέας σε όλο τον κόσμο.

Η ζώνη της Νεμέας αποτελεί τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική ζώνη των Βαλκανίων, με μια ποικιλία διεθνώς αναγνωρισμένη, ενώ η περιοχή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό μεγάλων και οργανωμένων οινοποιείων στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα 40 και παράγουν εκατοντάδες επώνυμες ετικέτες κρασιού.

Οι επισκέπτες των ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ είχαν  την ευκαιρία στο τριήμερο που διήρκησαν  οι εκδηλώσεις να επισκεφτούν τα οινοποιεία, να μιλήσουν προσωπικά με τους οινοποιούς, να δοκιμάσουν κρασιά της αρεσκείας τους και να θαυμάσουν ένα μοναδικό τοπίο φυσικής ομορφιάς και περιβαλλοντικής σπουδαιότητας, κατάφυτο από αμπελώνες.

Στους μικρούς επισκέπτες ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός έδωσε την ευκαιρία να  γνωρίσουν και να συμμετέχουν στο παραδοσιακό πάτημα σταφυλιών.

(Φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidapoprtal.gr