Ανήλικος έκλεψε 10 τόνους λεμόνια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανήλικος έκλεψε 10 τόνους λεμόνια

Σεπτέμβριος 23, 2014 - 09:26

φωτογραφία eurokinissi

Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπής αγροτικού προϊόντος στην Κορινθία.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένας ανήλικος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ο πατέρας του ανηλίκου για παραμέληση της εποπτείας του, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συνολικά από την δράση του είχε αφαιρέσει πάνω από -10- τόνους αγροτικού προϊόντος, που η αξία του ξεπερνά τις -10.000- ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπής αγροτικού προϊόντος από αγροκτήματα, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, προχθές (20.9.2014) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας (1) ανήλικος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ όπως επιπλέον προέκυψε διέμενε παράνομα στη χώρα.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη ο 49χρονος πατέρας του ανηλίκου, για παραμέληση της εποπτείας του. Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, ο ανήλικος, προχθές (20.9.2014) το πρωί, στο Άνω Διμηνιό Κορινθίας, αρχικά αφαίρεσε από αγρόκτημα ημεδαπού -250- κιλά αγροτικού προϊόντος (λεμόνια) και στη συνέχεια τα φόρτωσε σε όχημα.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, εντόπισαν τον ανήλικο, το απόγευμα της ιδίας ημέρας και τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανήλικος, από τα μέσα Ιουνίου του τρέχοντος έτους έως και τη σύλληψη του, είχε διαπράξει ακόμη δεκαέξι (16) κλοπές σε αγροκτήματα, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, όπου αφαίρεσε συνολικά πάνω από -10- τόνους του ιδίου αγροτικού προϊόντος, η αξία του οποίου ξεπερνά τις -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του.

Επιπλέον, όπως προέκυψε ο ανήλικος, την ανωτέρω ποσότητα αγροτικού προϊόντος, την διέθετε έναντι χρηματικού ποσού σε δύο (2) ημεδαπούς.

Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.