Αίτηση-Πρόταση της ΑΥΡΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αίτηση-Πρόταση της ΑΥΡΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων

Σεπτέμβριος 23, 2014 - 13:20

Α.Υ.Ρ.Α.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Προς:

τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων

και δι’ αυτού σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους

τον κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων

ΑΙΤΗΣΗ- ΠΡΟΤΑΣΗ

Των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης Α.Υ.Ρ.Α

Παντελή Κοκκινόπουλου και

Δημοσθένη Δρούγκα

Είναι διαπιστωμένο από όλους ότι ο τρόπος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης του Ναυπλίου είναι προβληματικός για όλους τους χρήστες των οδών, πεζοδρομίων, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Τα προβλήματα συνίσταται και προκαλούνται από: α) την κατάληψη χώρου μεγαλύτερου του διατιθέμενου, β) τοποθέτηση μόνιμων ή δυσμετακίνητων εγκαταστάσεων που παρεμποδίζουν ουσιωδώς την αναμπόδιστη χρήση αυτών, καθώς και γ) του φαινομένου να παραμένει ο ελεύθερος χώρος με τέτοιο τρόπο που καθιστά «εν τοις πράγμασι» δυσχερέστατη τη διέλευση των πολιτών.

Δεν συμπεριλαμβάνουμε το επίσης οξύ θέμα της ηχορύπανσης που προξενείται, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά τουλάχιστον, ως προς αυτό, υφίστανται σαφείς όροι και διατάξεις που διαγράφουν τους όρους λειτουργίας μουσικής, οι οποίοι και πρέπει να τηρούνται και να ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα.

Επί του πρακτέου προτείνουμε:

- Να επιληφθεί το σώμα (δημοτικό συμβούλιο) του θέματος καθορίζοντας τους ακριβείς όρους εναπόθεσης των τραπεζοκαθισμάτων των επιχειρήσεων, που θα περιλαμβάνει την ακριβή και σημασμένη χρήση στο χώρο, ομοίως τους ελεύθερους διαδρόμους καθώς και το είδος της σκίασης του εξοπλισμού των.

- Να αναθέσει σε τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο του Τ.Σ. της δημοτικής κοινότητας του Ναυπλίου και ένα τοπογράφο ή πολιτικό μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου το έργο της υπόδειξης των διατιθέμενων χώρων, επιφορτίζοντας τον τελευταίο (μηχανικό) να προβεί σε ακριβή αποτύπωση του χώρου κάθε επιχείρησης.

- Την έκθεσή της η επιτροπή θα πρέπει σύντομα να υποβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα επικυρώσει τους διατιθέμενους χώρους και ταυτόχρονα θα αποφασίσει και για δυο ακόμη θέματα (τοποθέτηση μονίμων ή δυσμετακίνητων κατασκευών και είδος σκίασης) που τίθενται με την παρούσα.

- Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι παρούσες επισημάνσεις και προτάσεις μας δεν διαπνέονται από πνεύμα ασφυκτικής αστυνόμευσης ή δίωξης των καταστηματαρχών, αλλά στην προάσπιση των κοινόχρηστων χώρων με σαφείς και εγκεκριμένους όρους που θα εξασφαλίζουν την ισορροπία και των αλληλοσεβασμό κατοίκων και καταστηματαρχών.

Ναύπλιο, /Σεπτεμβρίου/2014

Οι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι