Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στην Κορινθία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στην Κορινθία

Σεπτέμβριος 27, 2014 - 12:58

φωτογραφία eurokinissi

Συνελήφθησαν δεκαεπτά (17) άτομα, προσήχθησαν τριάντα τρία (33) και έγινε έλεγχος σε εκατόν είκοσι εννέα (129) άτομα και σαράντα δύο (42) οχήματα.Κατασχέθηκαν πιστόλι REPLICA, κυνηγετικό όπλο, μικροποσότητα ηρωίνης, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε χθες (26.9.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στο Ζευγολατιό, στο Κιάτο, στην Πουλίτσα και στις Κρήνες Κορινθίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία υλοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν είκοσι εννέα (129) άτομα, εκ των οποίων εκατόν είκοσι επτά (127) ήταν ημεδαποί και δύο (2) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε σαράντα δύο (42) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα τρία (33) άτομα, από τα οποία τριάντα ένα (31) ήταν ημεδαποί και δύο (2) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαεπτά (17) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

Ένας (1) ημεδαπός ΡOMA, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός ΡOMA, για κλοπή.

Έντεκα (11) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για αντίσταση και απείθεια.

Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Κατά την επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι REPLICA, ένα (1) κυνηγετικό όπλο, ένα (1) ξίφος με μήκος λάμας 56 εκατοστών, επτά (7) φυσίγγια, μικροποσότητα ηρωίνης, τέσσερις (4) τηλεοράσεις, δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο (2) μηχανήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορινθίας.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.