2ος Μαραθώνιος Ναυπλίου 15 Μαρτίου 2015 (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

2ος Μαραθώνιος Ναυπλίου 15 Μαρτίου 2015 (φωτογραφίες)

Οκτώβριος 01, 2014 - 15:53

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Τάσσου Χειβιδόπουλου, του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννη Μπόλα και με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Φουγάρου, η πρώτη επίσημη παρουσίαση του 2ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, σε έναν σύντομο απολογισμό του 2014, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου για την διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού δρομικού αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο καθώς στην μεγάλη επιτυχία που είχε η διοργάνωση. Τονίζοντας χαρακτηριστικά είπε ότι « είναι πολύ υψηλές οι προσδοκίες που γέννησε ο 1ο ς Μαραθώνιος και επίσης είναι μεγάλες οι ευθύνες που έχει αναλάβει η οργανωτική επιτροπή για τον 2ο Μαραθώνιο Ναυπλίου».

Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων παρουσίασε:

Τους στόχους των συμμετοχών για το 2015 που είναι συνολικά 6.000 δρομείς, σε όλους τους επιμέρους αγώνες ( Μ, ΗΜ, 5 Χλμ. και 2,5 Χλμ.)

Ανακοίνωσε την συμμετοχή για πρώτη φορά στις αγωνιστικές εκδηλώσεις και ξένων προσκεκλημένων δρομέων

Ως επίσημη έναρξη των εγγραφών ο κ. Κωστούρος ανακοίνωσε την 1η Δεκεμβρίου 2014.

Τέλος ο Δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της διοργάνωσης για την πόλη του Ναυπλίου αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό για την του απόφαση να θέσει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού τον Μαραθώνιο του Ναυπλίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσο Χειβιδόπουλο για την απόφαση της περιφέρειας να συμμετέχει στην διοργάνωση του μαραθωνίου και να στηρίξει τον προϋπολογισμό, τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλο για την απόφαση της Αρχαιότερης Ομοσπονδίας να εγκρίνει και να εντάξει την διοργάνωση από την πρώτη χρονιά στο αγωνιστικό πρόγραμμα καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ. Ευχαρίστησε επίσης την Τροχαία, το Λιμενικό Σώμα και το ΚΕΜΧ Ναυπλίου, τους πολίτες και τις επαγγελματικές τάξεις, το προσωπικό του Δήμου, όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τον Δημοτικό Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ), την Περιφερική Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας, τους Εθελοντικούς φορείς (1ο Σύστημα Προσκόπων, ΣΚΚΑ Αργολίδας, ΦΙΛΜΑ, Σαμαρείτες ΕΕΣ. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας και Εθελοντές Δήμου Ναυπλίου) για την διάθεσή τους να συμβάλλουν στην προσπάθεια του Δήμου Ναυπλιέων.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τόνισε ότι «ο Μαραθώνιος Ναυπλίου αποτελεί μία διοργάνωση που εκτός από αθλητική χροιά διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα γι αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι εδώ στις 15 Μαρτίου του 2015».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια διοργάνωση για την τοπική κοινωνία μας , η οποία όπως είπε θα λειτουργήσει ως αφορμή προβολής της περιοχής ,ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης όχι μόνο πριν και κατά την διάρκεια της ,αλλά και για τον υπόλοιπο χρόνο. Ο Υφυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: “Χαίρομαι λοιπόν γιατί σ’ αυτό τον μακρύ κατάλογο των Μαραθωνίων, προστίθεται με δυναμισμό, και φιλόδοξες προοπτικές ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου.

Και πλέον, αποδεδειγμένα όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια δράση με σημαντικά θετικά αποτελέσματα στην τουριστική κίνηση, αλλά και στη διαμόρφωση

της ιδιαίτερης εικόνας και ταυτότητας ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής μας.

Και ταυτόχρονα βεβαίως, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, μια εξαιρετική αφορμή, να έρθουν περισσότεροι συμπολίτες μας πιο κοντά στην άθληση και στον αθλητισμό, πιο κοντά στο να εισάγουν την καλή και σωτήρια συνήθεια της άθλησης στην καθημερινότητά τους”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος υπογράμμισε την συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διοργάνωση του 2ου Μαραθωνίου Ναυπλίου επαναλαμβάνοντας την αρχική δέσμευση της Περιφέρειας να είναι αλληλέγγυα σε οποιοδήποτε αθλητική διοργάνωση γίνεται στην περιοχή. Δεν παρέλειψε να τονίσει τα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια διοργάνωση για τον Νομό και την ευρύτερη Περιφέρεια. Εξέφρασε δε την πίστη της περιφέρειας ότι ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου ότι αποτελεί είδη θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Αργολίδας, της Πελοποννήσου και της Ελλάδας.

Ο Εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Μπόλας μετέφερε μήνυμα του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλου στο οποίο ανέφερε:

«Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας, στην παρουσίαση του 2ου Μαραθωνίου του Ναυπλίου.

Ενός αγώνα που η οργανωτική και λειτουργική του αρτιότητα κατέταξε, από την πρώτη κιόλας χρονιά της διεξαγωγής του, στις σημαντικές αγωνιστικές δράσεις της χώρα μας.

Ενός αγώνα που πραγματοποιείται σε μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, με την οποία όπως γνωρίζετε με συνδέουν έντονα θετικά συναισθήματα και δεσμοί ζωής.

Ενός αγώνα που αποτελεί ιδανικό μοντέλο συνέργειας αθλητισμού, πολιτισμού, θεματικού τουρισμού και τοπικής αναπτυξιακής δράσης.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους φορείς της Πόλης, με πρώτο το Δήμο και το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, τους συνεργάτες μας του ΣΕΓΑΣ στην περιοχή, την οργανωτική ομάδα του Αγώνα, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, που αγκάλιασε τον Αγώνα και τον στηρίζει με κάθε τρόπο.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την πολύ σημαντική συμβολή του στη διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και όλους τους χορηγούς που τον ενισχύουν.

Θέλω τέλος να καλέσω τους κατοίκους του Ναυπλίου, της Αργολίδας, των κοντινών περιοχών, να δηλώσουν συμμετοχή.

Να έρθουν κοντά σε ένα διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής.

Να γίνουν μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού που θα ζήσει το Ναύπλιο στις 15 Μαρτίου 2015.

Δική μου δέσμευση: θα είμαι και εγώ εκεί.»

Η Συνέντευξη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του πλαισίου της διοργάνωσης από τον τεχνικό Δ/ντη Ε. Παπαποστόλου.

Στη παρουσίαση παραβρέθηκαν η πρόεδρος του ΔΟΠΑΤ Καλιόπη Καλκούνου και ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Λέντζος.(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)