Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Ερμιονίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Ερμιονίδας

Οκτώβριος 21, 2014 - 10:03

Για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ μίλησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο περιφερειακό συμβούλιο τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου αναφέροντας ότι τις επόμενες 15 μέρες βγαίνει ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ εντός τριών.

Ο πρώτος είναι ο ΧΑΔΑ στο Πλάτωμα στην περιοχή της Τρίπολης όπου η μελέτη που έκαναν πριν 10 χρόνια δεν επαρκεί και θέλει επικαιροποιήσει και άλλον τρόπο γιατί η αποκατάσταση θα στοιχεί πάνω από 18 εκ. ευρώ ανέφερε ο περιφερειάρχης, χρήματα τα οποία δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει, έτσι γίνονται προσπάθειες να βρεθεί άλλη λύση με νομοθετική παρέμβαση.

Οι άλλοι δύο ΧΑΔΑ που άμεσα θα αποκατασταθούν είναι αυτός στη Σπάρτη στο  Αφισσού και στην περιοχή της Ερμιονίδος.

Θα αποκατασταθούν σύντομά αφού εξασφαλίστηκε από το ΕΠΕΡΑ να γίνει τροποποίηση του προϋπολογισμού και να εξασφαλιστούν και την αποκατάσταση των υπολοίπων 3-4 ΧΑΔΑ όπως αυτός στην Ανατολική Μάνη που για σημαντικά προβλήματα δεν συμπεριελήφθει.

Στο τέλος του 2015 τόνισε ο κ. Τατούλης θα καταφέρουμε να είμαστε αυτό που η πλειοψηφία επαγγέλλεται ως συμβόλαιο με τους πολίτες.

Η περιφέρεια κόντρα στις  απόψεις και στα βαρίδια της μειοψηφίας θα προσπαθήσει να είναι η πρώτη επίσημα αειφόρος περιφέρεια της χώρας.

Φωτογραφεία αρχείου