Δ.Σφυρής:Ο Λάμπρου ουρά του Γανώση και του Γεωργόπουλου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δ.Σφυρής:Ο Λάμπρου ουρά του Γανώση και του Γεωργόπουλου

Οκτώβριος 23, 2014 - 22:01

ο δήμαρχος Δ. Σφυρής φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ -Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας της 21ης Οκτωβρίου 2014, οι δύο παρατάξεις της μειοψηφίας και συγκεκριμένα των κυρίων Γεωργόπουλου και Λάμπρου επέμειναν στην πρόταση του κ. Γανώση Ιωσήφ ως μέλους του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, παρόλο το συνταγματικό, ηθικό και δεοντολογικό θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής Δημήτρης.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος επικαλούμενος το ζήτημα της τήρησης των Θεμελιωδών Αρχών της Δημόσιας Διοίκησης όπως αυτές ορίζονται από το Σύνταγμα και ειδικότερα:
·     Την Αρχή της Νομιμότητας που ορίζει ότι η δημόσια διοίκηση υπόκειται στο Δίκαιο και οφείλει να σέβεται τις επιταγές και τις απαγορεύσεις του (άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος),
·        Την Αρχή της Ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος),
·  Την Αρχή της Αμεροληψίας που επιβάλλει στην δημόσια διοίκηση κωλύματα διενέργειας πράξεων ή συμμετοχής στα συλλογικά όργανα,
·        Την Αρχή της Προστασίας του Δημοσίου Συμφέροντος,
·        Την Αρχή της Χρηστής Διοίκησης,
ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν δύναται ένας πολίτης να είναι μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, όταν αυτός έχει στον επαγγελματικό του χώρο Πρωτόκολλο  Κατεδάφισης, παράνομη αυθαίρετη χρήση, επιβολή προστίμων Λιμενικής Αρχής Ερμιόνης, Παράβαση Νόμου 2971/01 περί απρόσκοπτης  διέλευσης των πεζών και συγκροτημένη σφραγισμένη αίθουσα.
Επιχειρηματολογώντας υποστήριξε ότι:
1)    Στα πλαίσια της χρηστής Διοίκησης και σύμφωνα με το Σύνταγμα, όσον αφορά την αμεροληψία δεν είναι ηθικό και νόμιμο να είμαστε Μέλη σε Νομικό Πρόσωπο που δεν υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του, είμαστε σε συνεχή αντιδικία, μεροληπτούμε για ίδιον όφελος και κάθε πράξη μας αντίκειται στα συμφέροντα του Νομικού Προσώπου
2)    Δεν είναι δίκαιο και τίμιο και στα πλαίσια της ισοτιμίας των Δημοτών να αποφασίζεις για όλους τους άλλους να πράττουν νόμιμα και εσύ να μην το πράττεις.
3)    Όταν εσύ αποφασίζεις και δέχεσαι αιτήσεις για παραχώρηση χρήσης χερσαίας ζώνης και εσύ να μην έχεις υποβάλλει.
4)    Όταν πιέζεις να πληρώνουν οι Δημότες μας  τις οφειλές, σύμφωνα με τον νόμο για παραχωρούμενο χώρο και εσύ να μην έχεις  καν παραχώρηση.
5)    Όταν εσύ κρίνεις άλλους για κάθε πράξη παραβατικότητας, όπως προβλέπεται από το Νόμο και εσύ να είσαι κατ΄ εξακολούθηση παραβάτης.
6)    Όταν καταγγέλλεις άλλους   για  παράνομες ηλεκτροδοτήσεις  κότερων στις συνεδριάσεις  του Νομικού Προσώπου και εσύ να είσαι πρωτεργάτης αυτών.

Και βέβαια η Αρχή της Αμεροληψίας αποτυπώνεται ρητά στο άρθρο 7 παρ. 1 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν. 2690/1999, όπως ισχύει μέχρι σήμερα), που ορίζει ότι «τα διοικητικά όργανα, μονομελή ή συλλογικά, πρέπει να παρέχουν εγγυήσεις αμερόληπτης κρίσης κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους»
Για όλα τα παραπάνω λοιπόν  ο κ. Γανώσης Ιωσήφ δεν μπορεί να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας.
Επειδή όμως η υποψηφιότητα του κ. Γανώση ορίζεται από τους 11 Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας και η παράταξη του κ. Γεωργόπουλου δεν δέχθηκε να αποσύρει την εν λόγω υποψηφιότητα, το βάρος της επιλογής έπεσε στις υπόλοιπες τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας δηλαδή των κυρίων Λάμπρου, Τόκα και Λυμπερόπουλου, οι οποίες διαθέτουν τους 6 από τους 11 Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας.
Θα μπορούσαν λοιπόν οι 6 Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων των κυρίων Λάμπρου, Τόκα και Λυμπερόπουλου να ορίσουν έναν διαφορετικό υποψήφιο για το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας.
Και ενώ οι κύριοι Τόκας και Λυμπερόπουλος συμφώνησαν με την άποψη του κ. Δημάρχου και δεν ψήφησαν τον κ. Γανώση, ο κ. Λάμπρου επέμεινε στην εν λόγω υποψηφιότητα, επικαλούμενος συμφωνίες και αλισβερίσια μεταξύ των δύο παρατάξεων τις οποίες δεν μπορούσε να αθετήσει.
Έτσι ο κ. Λάμπρου και η παράταξή του σύρθηκε πίσω από την λογική των κυρίων Γανώση και Γεωργόπουλου σύμφωνα με την οποία οι πολιτικές της καταπάτησης και της παραβατικότητας, πρέπει να επιβραβεύονται με τον ορισμό σε Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων.
Συμφώνησε με την επιχειρηματολογία του κ. Γεωργόπουλου, ο οποίος άφησε άναυδο το Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζοντας (άκουσον άκουσον), ότι ο κ. Γανώσης δεν είναι ο μόνος παράνομος στην Ερμιονίδα και ότι ένα μέλος στα δεκαπέντε του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου δεν μπορεί να έχει ουσιαστική επιρροή στην λήψη των αποφάσεων.
Δεν μας κάνει όμως ιδιαίτερη εντύπωση  αυτή η στάση του κ. Λάμπρου και της παράταξής του, διότι απλά έρχεται να επιβεβαιώσει την θλιβερή και στείρα αντιπολίτευση που έχει κάνει έως σήμερα στην νέα Δημοτική Αρχή.
Έρχεται σαν συνέχεια της καταψήφισης, χωρίς καμία απολύτως αιτιολόγηση, του θέματος της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για μεταφορά χρημάτων στον απαραίτητο κωδικό, προκειμένου να πληρωθεί η αγορά καφέ κάδων για την συλλογή των οργανικών απορριμμάτων, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου ο Δήμος Ερμιονίδας να υλοποιήσει το πρόγραμμά του που στηρίζεται στην ανακύκλωση και την  κομποστοποίηση στην πηγή και στην διαχείριση των άλλων ρευμάτων απορριμμάτων.
Έρχεται σαν συνέχεια της καταψήφισης, χωρίς καμία απολύτως αιτιολόγηση, του θέματος της ανάθεσης του έργου της κατασκευής του Τουριστικού Καταφυγίου Πορτοχελίου στην ανάδοχο εταιρία που προέκυψε από τον διαγωνισμό.
Δηλαδή ο κ. Λάμπρου και η παράταξή του μας είπαν ότι προτιμούν να χαθεί το έργο της κατασκευής του Τουριστικού Καταφυγίου Πορτοχελίου από το να ανατεθεί στην ανάδοχο εταιρία.
Η νέα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά με γνώμονα την νομιμότητα, την ηθική, την δεοντολογία και το συμφέρον των Δημοτών της Ερμιονίδας, εφαρμόζοντας το πρόγραμμά της και αδιαφορώντας για την στείρα αντιπολίτευση.
Έτσι λοιπόν η πλειοψηφία διαμαρτυρόμενη για την αντιδεοντολογική επιλογή των δύο παρατάξεων της μειοψηφίας (των κυρίων Γεωργόπουλου και Λάμπρου), αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο αρνούμενη να συμμετάσχει σε ψηφοφορία όπου ο ορισμένος από την μειοψηφία υποψήφιος έχει συνταγματικά, ηθικά και δεοντολογικά κωλύματα.   
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ