Στις Βρυξέλλες για το “Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Επιχειρήσεων 2014΅ ο Φ. Δαμούλος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στις Βρυξέλλες για το “Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Επιχειρήσεων 2014΅ ο Φ. Δαμούλος

Οκτώβριος 25, 2014 - 13:34

Στη συνάντηση “Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Επιχειρήσεων 2014΅ που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2014 στις Βρυξέλλες, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος και μέλος της αντιπροσωπείας της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδας  - Κ.Ε.Ε.Ε.

Το Ευρωκοινοβούλιο υποδέχθηκε τους επικεφαλής μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς ψήφισαν συστάσεις για το επερχόμενο Συμβούλιο της ΕΕ και επέμειναν πως αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.

Οι εργασίες του «3ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των Επιχειρήσεων» έλαβαν χώρα στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την εναρκτήρια συνεδρίαση χαιρέτησαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz και ο πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων, κ. Richard Weber. Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι εισηγήσεις γύρω από τις τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες – μέσω ερωτήσεων και τοποθετήσεων - γύρω από τα θέματα της διεθνοποίησης (πρόσβαση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σε τρίτες αγορές, εμπορικές διαπραγματεύσεις, εμπόδια στο εμπόριο), της ανάπτυξης δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας, της οικονομίας και της χρηματοδότησης (πρωτοβουλίες γύρω από τις ΜμΕ, καθυστερήσεις πληρωμών, κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, επιστροφές ΦΠΑ, χρηματοδότηση μέσω crowdfunding) και της ενέργειας (τιμές, στόχοι, αποτελεσματικότητα, Εσωτερική Αγορά για την ενέργεια, επαναβιομηχανοποίηση).

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το δίκτυο των ευρωπαϊκών επιμελητηρίων Eurochambres και συγκεντρώνει πάνω από 800 επιχειρηματίες που προέρχονται από 45 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να «γίνουν» μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μία ημέρα, να συζητήσουν και να ψηφίσουν για μερικά από τα πιο κρίσιμα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής και πολιτικής ζωής της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας

Φώτιος Δαμούλος