Πρόσκληση σε ομάδα εργασίας με θέμα «Αγροτική παραγωγή από το χωράφι στο ράφι»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρόσκληση σε ομάδα εργασίας με θέμα «Αγροτική παραγωγή από το χωράφι στο ράφι»

Οκτώβριος 30, 2014 - 16:53

φωτογραφία eurokinissi

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου  εκπροσωπούμε την αντίληψη, που λέει ότι οι κρίσεις δεν δημιουργούν μόνο προβλήματα, αλλά αναδεικνύουν και βαθύτερες παθήσεις που δίνουν ευκαιρίες για μια νέα πορεία. Ευκαιρίες, να δούμε τι έχουμε κάνει λάθος, να βρούμε νέους δρόμους ανάπτυξης, νέους δρόμους ευημερίας για όλους.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου  εκπροσωπούμε την αντίληψη που λέει ότι δεν πρέπει και δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο προηγούμενο, κοινωνικά αδιέξοδο, μοντέλο ανάπτυξης, που αποδεκάτισε την αγροτική παραγωγή, που αδιαφόρησε για τον αγροτικό κόσμο και κατέστησε τα ελληνικά προϊόντα ασύμφορα.

Για εμάς η αγροτική παραγωγή και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί μονόδρομο ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα και την κοινωνία μας σε νέους πιο «εύφορους» δρόμους.

Για εμάς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που έχει η Περιφέρεια, ο αγροτικός τομέας της Αργολίδας να πραγματοποιήσει μια δυναμική στροφή προς την ποιότητα, την ταυτότητα και την εξωστρέφεια.

Η Πελοπόννησος, η Αργολίδα με τη μοναδική γεωγραφική της θέση, το μεσογειακό της κλίμα, τα γόνιμα εδάφη της, επιδίδεται  στην καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και προσπαθεί να  γίνει ανταγωνιστική τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αυτό σε συνδυασμό με το αυξημένο ενδιαφέρον για την αγροτική παραγωγή κυρίως από νέους ανθρώπους που αναζητούν μια διέξοδο στην ανεργία και την οικονομική κρίση, μας κάνει να αναζητούμε τρόπους με τους οποίους  θα μπορούσαμε να αντιπαρέλθουμε αυτής της κατάστασης και να αντιστρέψουμε το κλίμα μπαίνοντας εκ νέου σε ρυθμούς ανάκαμψης της αγροτικής οικονομίας.

Στα πλαίσια αυτά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Υπουργείο Ανάπτυξης, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, εξαγωγείς, εκπρόσωποι super market, αγρότες, ενώσεις και ομάδες παραγωγών οφείλουμε μαζί να «ανακαλύψουμε» τους τρόπους με τους οποίους τα προϊόντα της Αργολικής Γης θα πρωταγωνιστήσουν στα ράφια της εγχώριας και διεθνής αγοράς.

Για το σκοπό αυτό σας προσκαλούμε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 17.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Αργολίδας (Παρ. οδός Ναυπλίου – Ν. Κίου) σε ομάδα εργασίας που θα καταθέσει τις εμπειρίες της στο ζήτημα «Αγροτική παραγωγή, από το χωράφι στο ράφι».

                                                                                Ο

                                                                 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                        ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  Π.  ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 5 Νοέμβριος, 2014 - 17:30