Με 1616 συμβάντα ήρθε αντιμέτωπη η Πυροσβεστική περιφέρειας Πελοποννήσου (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Με 1616 συμβάντα ήρθε αντιμέτωπη η Πυροσβεστική περιφέρειας Πελοποννήσου (video)

Οκτώβριος 31, 2014 - 14:24

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου έληξε η αντιπυρική περίοδος 2014 ευτυχώς χωρίς να έχει παρουσιαστεί κάποιο μεγάλο συμβάν πυρκαγιάς με αρνητικά αποτελέσματα στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως  δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Γιόβας.

Ο Περιφερειακός Διοικητής στη συνέντευξ;H του ευχαρίστησε όλους μαζί και έναν ένα έναν ξεχωριστά, αυτούς που συνετέλεσαν στο θετικό αποτέλεσμα αντιμετώπισης πυρκαγιών.  Όπως ανέφερε υπήρξε άψογη συνεργασία και θετικό αποτέλεσμα το οποίο επετεύχθει παρά της δυσκολίες που παρουσιάστηκαν.

Τα στρέμματα αμιγούς δασικής έκτασης που κάηκαν το καλοκαίρι του 2014 έφτασαν τα 130, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά  κάποιος πυροσβέστης ή πολίτης.

Τα αποτελέσματα ήταν θετικά για όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου μιας και όλο το προσωπικό της Πυροσβεστικής αλλά και οι εθελοντές κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστασιακά προβλήματα και τις αντιξοότητες των πυρκαγιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Γιόβας μίλησε για τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που σημειώθηκαν όπως μερικές από αυτές σημειώθηκαν στο Γαλατάκι, στον Πάρνωνα, στην Κοντοβάζαινα, στη Σιλίμνα και στην Μεγαλόπολη.

Τα ποσοστά της αντιπυρικής περιόδου 2014 είναι τα εξής:

Μείωση 85%καμμενων εκτάσεων σε σχέση με το 2012

Μείωση 35% καμένων εκτάσεων σε σχέση με το 2013

Αύξηση  πυρκαγιών 13% το 2014

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 1616 συμβάντα από τα οποία

Τα αστικά συμβάντα ήταν 487

Παροχές βοηθείας όπως τροχαία και διασώσεις απεγκλωβισμούς 124

Αγροτοδασικές πυρκαγιές 1.005

Μεταξύ άλλων μίλησε και για της δράσεις του Πυροσβεστικού σώματος όπως την αύξηση των εθελοντών στην περιφέρεια Πελοποννήσου κατά 98%

Επίσης σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε η προμήθεια 94 υδατοδεξαμενών για την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δύσκολες περιοχές.

Τέλος ο κ. Γιόβας μίλησε για τα αιτία των πυρκαγιών αναφέροντας ότι οι περισσότερες πυρκαγιές προκλήθηκαν από ανθρώπινη αμέλεια, αλλά και τα περιστατικά εμπρησμών τα είχε αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

 

ArcadiaPortal.gr Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2014