Γ.Γαβρήλος :Η Περιφέρεια θα έπρεπε να σχεδιάζει σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ.Γαβρήλος :Η Περιφέρεια θα έπρεπε να σχεδιάζει σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες (βίντεο)

Οκτώβριος 31, 2014 - 16:23

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

«Αποτελέσματα συνάντησης με Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας»

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» με επικεφαλής τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Γαβρήλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Χειβιδόπουλο, στο γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Η συνάντηση είχε σαν σκοπό να γίνει μια εκτενής συζήτηση για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον Νομό και να ενημερώσει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης για τα έργα που πρόκειται να λάβουν χώρα το άμεσο διάστημα, τις προτεραιότητες της Περιφέρειας για την Αργολίδα και τον μελλοντικό σχεδιασμό που προβλέπεται για θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Οι κύριοι άξονες της συζήτησης τέθηκαν γύρω από τις ελλείψεις στα οδικά δίκτυα του Νομού, τις αρδευτικές υποδομές, τη λειτουργία της Αναπτυξιακής, την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και τον προγραμματισμό της περιόδου 2014-2020, τις προτάσεις για ενίσχυση κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, τις ελλείψεις στις κοινωνικές υποδομές και το μεγάλο ζήτημα με την ένταξη εκτάσεων και οικοπέδων της Αργολίδας στο ΤΑΙΠΕΔ.

Τα συμπεράσματα, από την πλευρά μας, είναι πολύ συγκεκριμένα και αφορούν την διαχείριση των πόρων, την πολιτική στόχευση και φυσικά τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής. Ύστερα από την αναλυτική ενημέρωση που μας δόθηκε, εμείς θεωρούμε ότι η Αντιπεριφέρεια έρχεται να παίξει ένα ρόλο διεκπεραιωτικό, ακολουθώντας στο σχεδιασμό, πιστά, τις επιταγές της κεντρικής διοίκησης, που καμία έγνοια δεν έχουν για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Χωρίς να κρίνουμε τις προθέσεις, εμείς θεωρούμε ότι στις παρούσες συνθήκες η Περιφέρεια θα έπρεπε να σχεδιάζει σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες, να ενισχύει τις μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και να θεσπίζει νέες με δικούς της πόρους (ανακατανέμοντας τους υπάρχοντες και διεκδικώντας καινούργιους) στοχεύοντας σε ευρύτερη κάλυψη. Να δεσμευτεί ρητά πως ότι για τα έργα υποδομής που θα γίνουν δε θα μετακυλιστεί το βάρος στους πολίτες που ασφυκτιούν οικονομικά. Να ανατρέψει το αναπτυξιακό πρότυπο των Μνημονίων και να μπει μπροστάρης στο μη ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και της περιουσίας.

Σε κάθε περίπτωση κρίνουμε εποικοδομητική την συνάντηση με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη. Εμείς σε όλη τη διάρκεια της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα θέτουμε τις προτάσεις μας και ελπίζουμε πάνω σε αυτές να υπάρχει μια καλή συνεργασία.

Το επόμενο διάστημα θα συντονίσουμε και θα καλέσουμε μια ανοιχτή συνάντηση των εργαζομένων στη Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, σε συνεννόηση και με το Σύλλογο, ώστε να ακούσουμε τα ζητήματα των υπαλλήλων και να διαμορφώσουμε θέση τόσο για τον Οργανισμό και την λειτουργία Υπηρεσιών, όσο και για τα άμεσα ζητήματα που αντιμετωπίζουν

31/10/14

Από τη συντονιστική της

«Πελοπόννησος Πρώτα» για την Αργολίδα.

(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

ArgolidaPortal.gr