Συλλαλητήριο για την κατασκευή της γέφυρας στην Άκοβα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συλλαλητήριο για την κατασκευή της γέφυρας στην Άκοβα

Νοέμβριος 21, 2014 - 12:05

φωτογραφία eurokinissi

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 στις 11:00 π.μ.

Πέρασε ένας χρόνος από τη μεγάλη νεροποντή που γκρέμισε τη γέφυρα της Άκοβας, που είχε φτιαχτεί προπολεμικά με έρανο των Καρυωτών μεταναστών της Αμερικής, όταν η χώρα μας παρομοιαζόταν με την ξεπεσμένη «Ψωροκώσταινα»…

Κατά τη διάρκεια του χρόνου συνεχείς ήταν οι παραστάσεις προς τα όργανα της πολιτείας, γραπτές και προφορικές, όλων των φορέων της περιοχής (Συνεταιρισμών, Συλλόγων, Τοπικών Συμβουλίων, Επιχειρήσεων κ.ά.) αλλά και των μεμονωμένων κατοίκων.

Δυστυχώς δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική ανταπόκριση ούτε από την Κυβέρνηση, ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από το Δήμο.
Παρελκυστική ήταν η τακτική τους, μισόλογα, ατελείωτο ψάξιμο για το ποιος έχει την αρμοδιότητα για το έργο, διάφορες ψεύτικες υποσχέσεις ήταν οι απαντήσεις των αρμοδίων.

Στο μεταξύ ο καιρός περνάει και οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται, υποφέρουν, κινδυνεύει και η ίδια η ζωή τους.
Δεν μπορούν να πάνε στα ίδια τα σπίτια τους, τα κτήματά τους, στις επιχειρήσεις τους.

Αναγκάζονται να περνούν από παράπλευρους δύσβατους δρόμους μέσα από το ρέμα, με κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους είτε από δυστύχημα είτε από νέα πλημμύρα (όπως συνέβη πέρσι σε ρέμα της Ρόδου).

Και όταν δεν επιλέγουν την επικίνδυνη διέλευση μέσα από το ρέμα υποχρεώνονται να διανύσουν διπλάσια και τριπλάσια χιλιόμετρα, με μεγάλο κόστος σε χρόνο και χρήμα, για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Επιπρόσθετα σημειώνουμε ότι η ευρύτερη περιοχή της Άκοβας είναι ένας αναπτυγμένος αγροτικός τόπος, στον οποίο παράγονται χιλιάδες τόνοι προϊόντων (εσπεριδοειδή, βερίκοκα, ελιές, κηπευτικά κ.ά.).

Ακόμη στην περιοχή είναι εγκατεστημένες πολλές επιχειρήσεις οι οποίες λόγω του αποκλεισμού και της γενικότερης κρίσης κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Συνεπώς η άμεση κατασκευή της γέφυρας είναι ζωτικής σημασίας έργο όχι μόνο για την στοιχειώδη επικοινωνία και συγκοινωνία των ανθρώπων αλλά για την ίδια την επιβίωσή τους…

Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μεγάλο συλλαλητήριο, την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, 11 το πρωί, ένα χρόνο ακριβώς μετά την καταστροφή της γέφυρας, στον χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αεροδρομίου, για να βροντοφωνάξουμε τα αιτήματά μας στους αρμόδιους:

-ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ
-ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ – ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ -ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ
-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ, ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

(ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977 098886 – 6948 301381)

  Σας καλούμε να παραβρεθείτε στο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014, στις 11:00 π.μ., προκειμένου να διατρανώσουμε τη θέλησή μας για την άμεση δρομολόγηση της κατασκευής νέας σύγχρονης γέφυρας στην Άκοβα.

  Περιμένουμε από εσάς, να συμβάλλετε στην επίλυση του χρονίζοντος σοβαρού προβλήματος που ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή μας.

   Σας κοινοποιούμε αναλυτικό υπόμνημα.

    Οι συνεταιρισμοΙ

τα τοπικά διαμερίσματα

οι πολιτιστικοί σύλλογοι

Και οι επιχειρήσεις

της ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Για την συντονιστική επιτροπή

Αριστείδης Λειβαδίτης

Πρόεδρος Αγροτικού

Συνεταιρισμού Αεροδρομίου

Τηλ: 6948301381

 

 

Ημερομηνία: 
Κυριακή, 30 Νοέμβριος, 2014 - 11:00