Τ.Χειβιδόπουλος:Οι πολίτες πρέπει να είναι ήσυχοι ότι το έργο έχει πάρει τον δρόμο του

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τ.Χειβιδόπουλος:Οι πολίτες πρέπει να είναι ήσυχοι ότι το έργο έχει πάρει τον δρόμο του

Νοέμβριος 21, 2014 - 15:29

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα 21/11/2014 ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος αναφορικά με την εξέλιξη των ενεργειών για την αποκατάσταση της καταστραφείσας από τις περυσινές πλημμύρες γέφυρας της Άκοβας λαμβάνοντας αφορμή από τις κινητοποιήσεις – συγκεντρώσεις πολιτών της περιοχής καθώς και το προγραμματισμένο για τις 30 Νοεμβρίου συλλαλητήριο τους.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τόνισε ότι προφανώς δεν αντιτίθεται στις κινητοποιήσεις των πολιτών, εξέφρασε όμως το παράπονό του και την δυσαρέσκειά του γιατί οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων αυτών ούτε ζήτησαν πρωτύτερη ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών, ούτε τον προσκάλεσαν για να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους στις κινητοποιήσεις αυτές. Αντιθέτως παρουσίασαν το όλο θέμα σαν να μην έχει γίνει απολύτως τίποτε προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της εν λόγω γέφυρας ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Πέτρος Τατούλης προσωπικά στάθηκε αλληλέγγυος στο αίτημα των πολιτών εξάρχής, αντιλαμβανόμενος την οικονομική αδυναμία του Δήμου Άργους Μυκηνών να υλοποιήσει το έργο αυτό.

Αναφορικά με το έργο αυτό καθεαυτό παρουσίασε το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα εργασιών:

-Στις 24/1/2014 η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αιτήθηκε για διάθεση πίστωσης ύψους 30.000 Ευρώ + ΦΠΑ για μελέτη και 610.000 Ευρώ + Φ.Π.Α. για το έργο.

-Στις 30/1/2014 το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων γνωμοδότησε θετικά για την Ανάθεση της Μελέτης.

-Στις 14/4/2014 πήρε Απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο για την χρηματοδότηση της μελέτης.

-Στις 25/7/2014 ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή την Προκήρυξη και τα συνοδά Τεύχη Δημοπράτησης του Διαγωνισμού για τη Μελέτη.

-Στις 3/9/2014 πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός.

-Στις 17/10/2014 η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού.

-Στις 6/11/2014 κλήθηκε το μελετητικό γραφείο να προσκομίσει εντός 15 ημερών επιπλέον δικαιολογητικά και έγγραφα.

-Σήμερα 21/11/2014 ή το αργότερο την Δευτέρα 24/11/2014 υπογράφεται η Σύμβαση.

-Εντός τριών μηνών από την υπογραφή της σύμβασης ορίζεται η παράδοσή της.

-Μετά την παράδοση της μελέτης, δηλαδή μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015 θα μπορέσει άμεσα να δημοπρατηθεί η εργολαβία για την κατασκευή της γέφυρας η οποία έχει χρόνο υλοποίησης 8 έως 10 μήνες.

-Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ενδεικτικός χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι το τέλος του 2015.

Αυτό που τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης και θέλησε να καταλάβουν όλοι οι πολίτες είναι ότι ένα δημόσιο έργο και συγκεκριμένα μία γέφυρα, η οποία μάλιστα δεν είχε προϋπολογιστεί ώστε να έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και διαδικασίες και προφανώς δεν μπορεί να γίνει από την μία ημέρα στην άλλη. Οι πολίτες όμως πρέπει να είναι ήσυχοι ότι το έργο έχει πάρει τον δρόμο του και θα γίνει στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που προαναφέρθηκε.