Για κινδυνολογία, εκβιασμούς και τρομοκρατία μίλησε ο Δραγασάκης στην Τρίπολη (photos+video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Για κινδυνολογία, εκβιασμούς και τρομοκρατία μίλησε ο Δραγασάκης στην Τρίπολη (photos+video)

Δεκέμβριος 15, 2014 - 00:15

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της αναγκαίας επανεκκίνησης της οικονομίας οργανώνονται ανά την Ελλάδα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ανοιχτές συσκέψεις διαβούλευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η ανοιχτή σύσκεψη διαβούλευσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου στην Τρίπολη.

Όπως ανέφεραν οι εισηγητές στην αρχή της σύσκεψης στόχος της διαβούλευσης είναι να ακουστούν τα προβλήματα της Πελοποννήσου και να βρεθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία θα εξασφαλίσουν μέσα από την μνημονική λαίλαπα τα στοιχεία ανάπτυξης της περιοχής.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής βρέθηκε στην εκδήλωση όπου και μίλησε για τη διοικητική δομή της Πελοποννήσου η οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της νοτίου Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης βρέθηκε στην διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από πρόσκληση την οποία έλαβε και μίλησε για την ανοιχτή συνδιάσκεψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ως μείζον πρόβλημα την ακραία και οξεία αντιπαράθεση, που υπάρχει μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, η οποία είναι αιτία της μεγάλης παθογένειας και του ελλείμματος που παρουσιάζει σήμερα το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Οφείλουμε να διαμορφώσουμε  ένα νέο διακύβευμα για τη χώρα

Ο κ. Βουδούρης επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας της περιφέρειας Πελοποννήσου,  μίλησε για τον κ. Δραγασάκη  τονίζοντας ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα κληθεί σύντομα να σηκώσει το βάρος της ανασυγκρότησης της χώρας. Επίσης αναφέρθηκε και στην ανασυγκρότηση η οποία απαιτεί να σκύψουμε, όπως χαρακτηριστικά είπε, πάνω από τα προβλήματα της κάθε περιοχής.

Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της Βουλής, υπεύθυνος της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τη δυσκολία εκλογής προέδρου τονίζοντας ότι δεν θα προκύψει πολιτική πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Όταν δεν υπάρχει πολιτική πλειοψηφία τότε με ποιους όρους θα συγκροτηθεί;

Γιατί εμείς λέμε, αν δεν συγκροτηθεί η πλειοψηφία εκλογής προέδρου της δημοκρατίας πάμε σε εκλογές, είτε συγκροτηθεί και βλέπουμε τι ακριβώς έγινε και πώς προέκυψε.

Στη συνέχεια ο κ. Δραγασάκης μίλησε για την τρομοκρατία του κυβερνώντος κόμματος στους πολίτες, αλλά και για τις κινδυνολογίες τις οποίες εξαπολύει με στόχο να ψηφιστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για το αν κινδυνεύουν οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών ο κ. Δραγασάκης είπε ότι κινδυνεύουν από τον κ. Σαμαρά κάνοντας ευρεία επίθεση στην κυβέρνηση η οποία όπως ανέφερε προσπαθεί να κινητοποιήσει ορισμένα άτομα να εξάγουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Για το ευρώ και για τους κινδύνους που συντρέχουν τόνισε ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τις πολιτικές της λιτότητας οι οποίες αποσυνθέτουν την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υπεύθυνος της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε το πρόγραμμα και τους στόχους του κόμματος. Περιληπτικά να σας αναφέρουμε ότι μίλησε για τα κείμενα τα οποία είχε το κόμμα ετοιμάσει με τις απόψεις και τις μελέτες που έχουν γίνει. Στο μικροσκόπιο του προγράμματος που ΣΥΡΙΖΑ αρχικά έχουν μπει οι μικρές επιχειρήσεις, ο παραγωγικός τομέας, η βιομηχανία, η ανεργία, ο πολιτισμός και 35 περίπου ακόμα θεματικές ενότητες.

Στη συνέχεια της διαβούλευσης έγιναν παρεμβάσεις φορέων και συλλόγων προκειμένου να ακουστούν τα προβλήματα της Πελοποννήσου και πάνω σε αυτό να στηριχθεί το πρόγραμμα του κόμματος  με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, τη θεσμική ανασυγκρότηση και το δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους.

ΑrcadiaPortal.gr Σύσκεψη Διαβούλευσης ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη