Σύλληψη 38χρονου για αρπαγές ομοεθνών του

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύλληψη 38χρονου για αρπαγές ομοεθνών του

Μάιος 01, 2012 - 14:52

Συνελήφθη ένας υπήκοος Πακιστάν, μέλος ομάδας αλλοδαπών, για αρπαγή ομοεθνούς του στην Κορινθία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων τεσσάρων (4) μελών της ομάδας.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίασης, παράνομης κατακράτησης και τη πρόκληση σωματικών βλαβών.

Συνελήφθη, χθες (30.04.2012) το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 38χρονος υπήκοος Πακιστάν, μέλος ομάδας αλλοδαπών, για αρπαγή 30χρονου ομοεθνούς του, καθώς επίσης κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, παράνομη κατακράτηση και σωματικές βλάβες, ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα (4) μέλη της ομάδας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ομάδα Πακιστανών, αφού πρώτα επικοινώνησε τηλεφωνικά την 26-04-2012, με τον 30χρονο ομοεθνή τους, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της προσφοράς εργασίας, συναντήθηκαν μαζί του, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, στο Κιάτο Κορινθίας, τον επιβίβασαν σε όχημα τους και με την χρήση σωματικής βίας, τον εξανάγκασαν να τους ακολουθήσει.

Στη συνέχεια, πραγματοποιώντας τηλεφωνικές επικοινωνίες με συγγενικά του πρόσωπα στο Πακιστάν, ζητούσαν τη καταβολή χρηματικού ποσού, ως αντάλλαγμα, για να τον απελευθερώσουν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι είχαν μεταφέρει τον 30χρονο ομοεθνή τους, σε σπίτι στην Κόρινθο, από το οποίο κατόρθωσε ο ίδιος να διαφύγει χθες (30-04-2012) το μεσημέρι.

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ερευνών, που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντόπισαν

και συνέλαβαν χθες (30-04-2012) το βράδυ, τον 38χρονο υπήκοο Πακιστάν, ένα από τα μέλη της ομάδας των αλλοδαπών.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Ο 38χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Την προανάκριση διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της ομάδας.