Αστυνομικές ειδήσεις από την Πελοπόννησο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικές ειδήσεις από την Πελοπόννησο

Φεβρουάριος 23, 2015 - 11:58

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Αστυνομική Επιχείρηση στo Κιάτο Κορινθίας.

Συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα, ενώ έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων

Κατασχέθηκαν ποσότητα και τσιγαριλίκια κάνναβης

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και την αντιμετώπιση γενικότερα της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (21.2.2015), από το μεσημέρι έως το βράδυ, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου.

Κατά διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ συνελήφθησαν δεκατέσσερις (14) ημεδαποί, ηλικίας από 19 έως 33 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Kατά την αστυνομική επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -28,88- γραμμαρίων καθώς και έξι (6) τσιγαριλίκια κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στη πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες στην Κορινθία.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 56χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή, ο οποίος είχε συλληφθεί την 3.2.2015 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

 

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες, στο Βέλο Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 56χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ο 56χρονος, είχε συλληφθεί την 3.2.2015, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στην οικία του είχαν βρεθεί και κατασχεθεί διάφορα κοσμήματα. (Σχετικό το από 4.2.2015 και ώρα 09.00’ Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων της Υπηρεσίας μας).

Στο πλαίσιο της μεθοδικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, προέκυψε ότι μέρος των κοσμημάτων που είχαν βρεθεί, τα είχε αφαιρέσει ο 56χρονος από δύο (2) οικίες ημεδαπών, την 22.1.2014 και την 20.9.2014 αντίστοιχα, στο Βέλο Κορινθίας, τα οποία αποδόθηκαν στις ιδιοκτήτριες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Συνελήφθη ένα  άτομο για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (21.2.2015) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας (1) 44χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσε ποδήλατο ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθησαν δύο  άτομα για κατοχή πακέτων με λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθησαν, χθες (21.2.2015) το απόγευμα, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24 και 33 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν
είκοσι (20) πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, τα οποία κατασχέθηκαν. Επιπλέον κατασχέθηκαν, μία μοτοσυκλέτα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και το χρηματικό ποσό των -690- ευρώ ως προερχόμενο από την εμπορία λαθραίων τσιγάρων.

Εξιχνίαση μίας υπόθεσης κλοπής

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, η οποία είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 4.4.2011 έως την 12.4.2011, στο Βοχαϊκό Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 23χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα  άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (22.2.2015) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, ένας (1) 47χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -10- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Εξιχνίαση μίας  υπόθεσης κλοπής

Σε συνέχεια του από 22.2.2015 και ώρα 11.00’ Ενημερωτικού Δελτίου Αδικημάτων και Συμβάντων της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Ρουμανίας, ηλικίας 19 και 30 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι προχθές (21.2.2015) το μεσημέρι, στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας, είχαν αφαιρέσει χρήματα από κατάστημα (πρατήριο υγρών καυσίμων), ανακοινώνεται ότι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω προχθές (21.2.2015) το πρωί, στη Σπερχογεία Μεσσηνίας, διέπραξαν ακόμη μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα (πρατήριο υγρών καυσίμων), όπου αφαίρεσαν χρήματα, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε σε αρμόδιο υπάλληλο του καταστήματος. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν δύο  αλλοδαποί για σωματεμπορία και παράνομη κατακράτηση στη Μεσσηνία

Με την χρήση βίας και απειλών, κρατούσαν παρά την θέλησή της 20χρονη αλλοδαπή, την οποία εξέδιδαν έναντι χρημάτων.

Επιπλέον συνελήφθη και ένας 74χρονος ημεδαπός.

Συνελήφθησαν, χθες (19.2.2015) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας (1) άντρας και μία (1) γυναίκα, ηλικίας 22 και 43 ετών, αντίστοιχα, καθώς και ένας (1) 74χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της σωματεμπορίας, του βιασμού, της παράνομης βίας και της παράνομης κατακράτησης.

Ειδικότερα, χθες (19.2.2015) το πρωί, ο 22χρονος και η 43χρονη, αφού αρχικά, οδήγησαν την 20χρονη, στην οικία του 74χρονου, στη συνέχεια, με την απειλή βίας, την εξανάγκασαν να συνευρεθεί ερωτικά με τον 74χρονο, έναντι χρηματικού ποσού. Η 20χρονη εκμεταλλευόμενη την έλλειψη προσοχής των ανωτέρω, διέφυγε από την οικία και αναζήτησε βοήθεια. Άμεσα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, εντόπισαν τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, οι δύο αλλοδαποί, την 16.2.2015, με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας σε αγροτικές καλλιέργειες, μετέφεραν την 20χρονη από την χώρα της στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, όπου με την χρήση βίας και απειλών, κρατούσαν αυτή παρά την θέλησή της και την εξέδιδαν έναντι χρημάτων, ενώ ο 22χρονος την εξανάγκασε, παρά τη θέλησή της, να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του.

Στην κατοχή της 43χρονης, βρέθηκε και κατασχέθηκε, το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ, ως προερχόμενο από την ανωτέρω παράνομη δραστηριότητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

Συνελήφθησαν δύο  άτομα για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες (21.2.2015) το μεσημέρι, στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 19 και 30 ετών, αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν από κατάστημα (πρατήριο υγρών καυσίμων) χρήματα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπάλληλο του καταστήματος. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Εκτροπή οχήματος με θανάσιμο τραυματισμό

Σήμερα (22.2.2015) το πρωί, στην Άνθεια Μεσσηνίας, Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

Συνελήφθη ένα άτομο για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (21.2.2015) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 36χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από κατάστημα-υπεραγορά δύο (2) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος, την 16.2.2015 και την 20.2.2015, είχε αφαιρέσει συνολικά ακόμη τέσσερις (4) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, από το ίδιο κατάστημα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συνελήφθη ένα άτομο για ψευδή ανωμοτί κατάθεση

Συνελήφθη, χθες (20.2.2015) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας (1) 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, γιατί δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς. Επιπλέον, όπως προέκυψε, σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης, για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα άτομο για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (20.2.2015) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) 20χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί αφαίρεσε από κατάστημα-παντοπωλείο διάφορα προϊόντα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ανωτέρω, την 21.1.2015 και την 9.2.2015, είχε αφαιρέσει άλλες δυο φορές προϊόντα από το ίδιο κατάστημα.