1 minute
Ημερίδα: H κοινωνική ευθύνη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας
Ένθερμο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού στην ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου(ΤΟΠ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Περιφερειολόγων (ΣΕΠ) με θέμα «Κοινότητα και ανάπτυξη: H κοινωνική ευθύνη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας», στο Βραχάτι Κορινθίας, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 ώρα 17:00.
Στόχος της εκδήλωσης, που φιλικά φιλοξένησε το AlkyonResortΗotel& SPA, ήταν να αναδειχθείη διάσταση της κοινοτικής ανάπτυξης και συμμετοχής στο πλαίσιο της επίδειξης κοινωνικής ευθύνης κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ISO 26000 «Οδηγός για την κοινωνική ευθύνη των οργανισμών». Η αφορμή για την προσέγγιση αυτή δόθηκεαπό το νέο σύστημα κατάταξης των ξενοδοχείων σε κατηγορίες(ΦΕΚ Β’, αρ. 10, 9 Ιανουαρίου 2015), με το οποίο, για πρώτη φορά στη χώρα μας, εισάγεται στην αποστολή της ξενοδοχειακής βιομηχανίαςη κοινωνική ευθύνη.
Ως εισηγητές στην ημερίδα συμμετείχαν ο Δρ Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ακαδημαϊκός και Πρόεδρος Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, ο Δρ Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η Δρ Ισαβέλλα Γιδαράκου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δρ Γεώργιος Παπανικολάου, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Συνεργάτης του Peer-to-Peer (P2P) AlternativesFoundation στην Ελλάδα, ο Σταύρος Κεφάλας, Συνιδρυτής του δικτύου “ExperienceCorinthia” και ο Δρ Γρηγόρης Θ. Παπανίκος, Επίτιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Στέρλινγκ του Ηνωμένου Βασιλείου και Πρόεδρος Δ.Σ. του Αθηναϊκού Ιδρύματος Παιδείας και Έρευνας (ΑΙΠΕ). Την συζήτηση συντόνιζε ο Δρ Λάμπρος Απ. Πυργιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν το οριζόντιο δίκτυο τουρισμού “ExperienceCorinthia”, το “CorinthianCluster” και ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε από τις 11:00 π.μ. έκθεση μικρών παραγωγών αγροτροφίμων και παρόχων τουριστικών εμπειριών “TasteCorinthia – ExperienceCorinthia” και μετά το πέρας της ημερίδας, ώρα 20.30, Γευσιγνωσία κρασιών Νεμέας με την Ιωάννα Δαβλέρη, Χημικό, Οινολόγο και Γευσιγνώστρια Οίνων, «ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ – Οινικοί Σύμβουλοι».