Ξεπέρασε τις 5.400 συμμετοχές ο 2ος Μαραθώνιος Ναυπλίου 2015

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ξεπέρασε τις 5.400 συμμετοχές ο 2ος Μαραθώνιος Ναυπλίου 2015

Μάρτιος 13, 2015 - 14:05

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Αγωνιστικές Λεπτομέρειες – Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις.

Με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Δημήτρη Κωστούρο, Παρουσία των περσινών νικητών του Ημιμαραθωνίου δρόμου: Ντενιζ Δημάκη και Γρηγόρη Σκουλαρίκη έγινε η επίσημη παρουσίαση των οργανωτικών λεπτομερειών του 2ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου για την διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού δρομικού αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο, την ανταπόκριση που έτυχε η διοργάνωση από όλους τους θεσμικούς κρατικούς, τοπικούς και εθελοντικούς φορείς της πόλης και ευχαρίστησε όλους τους φιλάθλους δρομείς και τους Αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ο.Ε.. και δήλωσαν μαζικά την συμμετοχή τους στην μεγαλύτερη γιορτή της Αργολίδας της Πελοποννήσου και μία από τις μαζικότερες στην Ελλάδα.

Ευχαρίστησε τους Χορηγούς της διοργάνωσης, τους Δημότες που αγκάλιασαν την διοργάνωση και τους κάλεσε να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και στους παράλληλους αγώνες σαν φίλαθλοι, να κάνουν κερκίδες τα πεζοδρόμια και να χαρούν την ημέρα του αθλητισμού της πόλις τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Τροχαίας και των Στελεχών της Ο.Ε., διευκολύνοντας τους αγωνιζόμενους Αθλητές. Κάλεσε όλους τους πολίτες, η Κυριακή 15/03/2015 να είναι η μέρα χωρίς αυτοκίνητα για την πόλη του Ναυπλίου καθώς η δρόμοι που διατρέχουν οι Αγωνιζόμενοι θα είμαι κλειστοί από τις 08:00 μέχρι τις 15:00.

Ο Δ/της της Τροχαίας κ. Γιάννης Γαλάνης, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες των Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων οι οποίες περιλαμβάνουν αναλυτικά:

Σάββατο 14/03/15 από 14.30 μέχρι Κυριακή 15/03/15, στις 15.00, κλειστές, Α. Συγγρού, Αμαλίας και οι κάθετες σε αυτές σε όλο το μήκος τους

Κυριακή 14/03/15 από 08:00 και μέχρι πέρατος των αγώνων 15:00 κλειστές και στα δύο ρεύματα:

Παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας - Μιαούλη

Ναυπλίου-Ν. Κίου (όρια Δήμου Άργους) Ι.ΚΤΕΟ

Βασιλέως Παύλου,

Σιδηράς Μεραρχίας

Λεωφόρος Ασκληπιού

Επαρχιακή οδός Ναυπλίου – από τον κόμβο Αγ. Ελεούσας έως τον κόμβο Αγ. Ανδριανού

Ο Γενικός Δ/ντης κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον αγώνα, και ανακοίνωσε τα συνολικά αριθμό των συμμετεχόντων ο οποίος ξεπέρασε τις 5.400 συμμετοχές αριθμός ρεκόρ, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εξάρωντας την μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομικής Δ/νσης και της Τροχαίας Αργολίδας αλλά και του ΕΚΑΒ τους οποίους φορείς ιδιαίτερα ευχαρίστησε.

Αναλυτικά:

Για τον Μαραθώνιο 340 άτομα

και τον Ημιμαραθώνιο 1.208 άτομα

Για τα 5 χλμ. 1.857 άτομα

Για τα 2,5 χλμ. 1.934 άτομα

Ποδηλατοδρομία 105 Ποδηλάτες

Τέλος αναφέρθηκε στον συνολικό αριθμό του προσωπικού (εμμίσθου και εθελοντικού) που συμβάλει στην ασφαλή διεξαγωγή του 1ου Μαραθωνίου Ναυπλίου και ο οποίος ανέρχεται σε 700 άτομα.

Ο κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, αναφέρθηκε επίσης με λεπτομέρειες και στους αθλητές των δρόμων αντοχής που θα συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση στο Ναύπλιο.

Συγκεκριμένα είπε ότι αυτή την Κυριακή 15 Μαρτίου διεξάγεται ο 2ος Μαραθώνιος Ναυπλίου και οι παράλληλοι αγώνες του Ημιμαραθωνίου, των 5χλμ. και των 2,5Χλμ, με περισσότερες από 5.400 συμμετοχές. Ανάμεσα τους θα βρεθούν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων

Μεγάλες μάχες στον Ημιμαραθώνιο

Το αγώνισμα που αναμένεται να κλέψει την παράσταση από άποψη συναγωνισμού θα είναι αυτό του Ημιμαραθωνίου στο οποίο αναμένεται να έχουμε δυο μεγάλες μονομαχίες. Χριστόφορος Μερούσης και  Μιχάλης Παρμάκης στους άνδρες. Μάγδα Γαζέα και Ντενιζ Δημάκη στις γυναίκες.

Η Μάγδα Γαζέα είναι 3 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Μαραθώνιο, ΑΡ 2:41:05) και η Ντενίζ Δημάκη 3 φορές 2η στο Πανελλήνιο Μαραθωνίου, ΑΡ 2:46:46 με συμμετοχή και σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Πεκίνο 2008) αλλά στο άθλημα του τριάθλου

Για την συμμετοχή τους στον αγώνα οι τρεις αθλήτριες δήλωσαν :

Μάγδα Γαζέα: "Σε μια από τις ομορφότερες και ιστορικότερες πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιείται ένα σπουδαίο δρομικό γεγονός. Στα πλαίσια της προετοιμασίας μου θα λάβω μέρος στον Ημιμαραθώνιο δρόμο. Ευχαριστώ τους διοργανωτές και την οργανωτική επιτροπή για την πρόσκληση. Ραντεβού όλοι στην εκκίνηση!"

Ντενίζ Δημάκη: "Με ιδιαίτερη τιμή δέχτηκα και φέτος την πρόσκληση να συμμετάσχω στον Ημιμαραθώνιο του Ναυπλίου. Είναι μία εξαιρετική διοργάνωση με πατήματα σε έναν ιστορικό τόπο και μια πανέμορφη πόλη. Σας ευχαριστώ πολύ θα είμαι εκεί να αγωνιστώ και φέτος!"

Ο Χριστόφορος Μερούσης είναι ο Πρωταθλητής Ελλάδος στον Μαραθώνιο τα δυο τελευταία χρόνια (2013, 2014) με ατ. ρεκόρ στο Μαραθώνιο 2:22:05. Για τη συμμετοχή του στον αγώνα του Ναυπλίου δήλωσε:

"Ευχαριστώ την διοργάνωση για την πρόσκληση σε ένα τόσο ωραίο αγώνα στο Ναύπλιο!Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και να ευχαριστηθούν την προσπάθεια τους!"

Μιχάλης Παρμάκης επέλεξε τον Ναύπλιο για να κάνει ένα ανοιξιάτικο αγωνιστικό τεστ ενόψει των επερχόμενων υποχρεώσεων του. Φέτος είναι μεταβατική χρονιά για τον ίδιο, καθώς επέλεξε να κάνει κάποιες αλλαγές στην αθλητική του πορεία. Ανάμεσα στις άλλες διακρίσεις του στα 20 χρόνια που κάνει πρωταθλητισμό, έχει αναδειχτεί δυο φορές πρωταθλητής Ελλάδος στον Μαραθώνιο (2010 και 2012), ενώ το 2014 ήταν πρωταθλητής Ελλάδας και στον Ημιμαραθώνιο. Το ατομικό ρου ρεκόρ στον Μαραθώνιο είναι 2:18:38 και στον Ημιμαραθώνιο 1:05:41

Άλλες συμμετοχές που ξεχωρίζουν στους άνδρες είναι: των Αντώνη Παπαδημητρίου (ατ. Ρεκόρ στο Μαραθώνιο 2:24:53) και Γρηγόρη Σκουλαρίκη (6 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος στο δίαθλο, περσινός νικητής του αγώνα με 1:13:21). Άλλοι πολύ καλοί νεαροί αθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι οι Λάμπρος Μαλτέζος, Αλέξης Πασπάτης, Κώστας Κοκολάς.

Ο Μάρκος Γκούρλιας ξεχωρίζει στα 5χλμ

Η διοργάνωση φρόντισε από καιρό να εξασφάλισε τη συμμετοχή κορυφαίων δρομέων στον Ημιμαραθώνιο, αλλά και το 5άρι θα έχει τα αστέρια του. Αυτός που ξεχωρίζει είναι σίγουρα ο Μάρκος Γκούρλιας, ίσως ο πιο ταλαντούχος Έλληνας δρομέας τα τελευταία χρόνια. Ο Γκούρλιας μετά από ένα πολύ καλό πέρασμα στον κλειστό στίβο και ατομικό ρεκόρ 8:08 στα 3000μ κέρδισε με άνεση το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στην κατηγορία των Νέων και μια βδομάδα μετά και το πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων ανωμάλου δρόμου (αυτή την περίοδο υπηρετεί στη στρατιωτική του θητεία). Στο Ναύπλιο θα τρέξει για να κλείσει επιτυχώς τη χειμερινή του προετοιμασία και να μπει στην ...ανοιξιάτικη.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:
"Είμαι αρκετά χαρούμενος που θα βρεθώ στο Ναύπλιο για τον αγώνα 5 χιλιομέτρων. Ευχαριστώ τους διοργανωτές του αγώνα για την πρόσκληση και θέλω να τους δικαιώσω, κερδίζοντας τον αγώνα την Κυριακή. Στόχος μου για φέτος είναι να πάρω μέρος στα 5000μ του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων πιάνοντας το όριο σε κάποια κούρσα μέσα στον Μάιο."

Από τις συμμετοχές των γυναικών στο αγώνισμα ξεχωρίζει αυτή της Γιώτα Βλαχάκη που έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση κατακτώντας την τρίτη θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου στην κατγορία των γυναικών. Η Βλαχάκη μας δήλωσε:

"Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την πρόσκληση. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα τρέξω σε μια τόσο όμορφη πόλη. Στόχος μου είναι να χαρώ αυτο τον αγώνα μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο επόμενος στόχος μου είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ τον Μάιο και η προετοιμασία ουσιαστικά ξεκινάει με αυτόν τον αγώνα στο Ναύπλιο"

Άλλες αξιοσημείωτες συμμετοχές των 5χλμ είναι αυτές των Κώστα Βασιλάκη, Άγγελου Μαυρογιάννη, Μαριάνθης Μαρματάκη, Δανάης Πασπάτη.

Οι νικητές του περσινού 1ου Ημι (Μαραθωνίου) στο Ναύπλιο

Ντενίζ Δημάκη - Γρηγόρης Σκουλαρίκης

Λίγα λόγια γι'αυτους:

Ντενίζ Δημάκη

Συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 2008 στο άθλημα του Τριάθλου. 11 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στο τρίαθλο. 2η Βαλκανιονίκης στον ημιμαραθώνιο το 2011, 3 φορές 2η παν/νίκης στο αγώνισμα του Μαραθωνίου. 3η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Διάθλου το 2008. Αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος. Παντρεμένη με τον παλαιό μαραθωνοδρόμο Χρήστο Βαξεβάνη , μητέρα 2 παιδιών

Γρηγόρης Σκουλαρίκης

6 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας στο Δίαθλο (τρέξιμο+ποδηλασία) με 4 συμμετοχές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα διάθλου (καλύτερη θέση η 14η το 2014). Κορυφαίες θέσεις (μέσα στην 6αδα) σε πανελλήνια πρωταθλήματα τριών διαφορετικών αθλημάτων/ομοσπονδιών (Στίβος, Ποδηλασία, Τρίαθλο). Απόφοιτος Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Διευθυντής της κορυφαίας ελληνικής δρομικές ιστοσελίδας “RunningNews.gr – Τα πάντα για το τρέξιμο”.

Αριθμοδότηση συμμετεχόντων - On Line  ζωντανή μετάδοση του Μαραθωνίου Ναυπλίου και των παράλληλων αγωνιστικών εκδηλώσεων, την Κυριακή 15/03/15 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου έχει αποστείλει με προσωπικό email τους αριθμούς συμμετοχής σε όλους τους αγωνιζόμενους. Παράλληλα έχει προχωρήσει στην ανάρτηση των αριθμών συμμετοχής των αγωνιζομένων σε όλες τις κατηγορίες μέσο του web site, Μενού Εγγραφές – on line Εγγραφές

Επίσης ανακοινώνειτην On Line  ζωντανή μετάδοση όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων του Μαραθωνίου την Κυριακή 15/03/15

Η αναμετάδοση θα γίνει με  Live Streaming,  μέσω της video πλατφόρμας του Dailymotion, και θα μεταδοθεί εξ ολοκλήρου από τον επίσημο διαδικτυακό χορηγό επικοινωνίας της διοργάνωσης Sport24.gr, (και) από το Dailymotion.com/gr ,αλλά και από το επίσημο site της διοργάνωσης www.nafpliomarathon.gr.

 Η αναμετάδοση θα ξεκινήσει την Κυριακή 15/03/15 στις 08:20 και θα ολοκληρωθεί στις 15:00. Τηλεοπτική αναμετάδοση θα πραγματοποιηθεί για μέρος των εκδηλώσεών και από τα τοπικά Τηλεοπτικά και Ηλεκτρονικά μέσα.