Δήλωση Γιάννη Μανιάτη για την Ψυχιατρική Κλινική Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήλωση Γιάννη Μανιάτη για την Ψυχιατρική Κλινική Άργους

Μάρτιος 13, 2015 - 21:40

φωτογραφία eurokinissi

Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας της Ψυχιατρικής Κλινικής της Ν. Μ. Άργους, ο καθ. Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Χαίρομαι για τα πρόσφατα εγκαίνια της νέας πτέρυγας της Ψυχιατρικής κλινικής στη Ν. Μ. Άργους.

Με την επιπλέον χρηματοδότηση που διασφαλίσαμε το 2010 για τη συνέχιση των ανασκαφών, μας δόθηκε η δυνατότητα για την επανένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και τη δυνατότητα της περαιτέρω χρηματοδότησης με το ποσό των 3.500.000€. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα η Αργολίδα να έχει μια νέα δομή, που θα εμπλουτίσει τις παρεχόμενες από τη Ν.Μ. Άργους υπηρεσίες υγείας και είναι βέβαιο πως θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας οι οποίοι είναι ψυχικά πάσχοντες.

Θέλω με ιδιαίτερη έμφαση να σημειώσω ότι ο τρόπος που μια κοινωνία νοσηλεύει ψυχιατρικά ασθενείς είναι ένας κορυφαίος δείκτης πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι ψυχικά ασθενείς συνάνθρωποί μας είναι οι πιο ανυπεράσπιστοι ασθενείς, γεγονός που επιβάλλει σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία πολύ πιο αυξημένη φροντίδα και παροχή ιατρικών και θεραπευτικών υπηρεσιών.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη λειτουργία της νέας μονάδας και καλώ την Κυβέρνηση να την στελεχώσει με εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να επιτελέσει στο μέγιστο δυνατό το έργο που έχει ανάγκη η περιοχή μας.”