Συνελήφθησαν 60 άτομα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνελήφθησαν 60 άτομα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Απρίλιος 26, 2015 - 16:10

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνελήφθησαν εξήντα (60) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα πέντε (175) και έγινε έλεγχος σε χίλια είκοσι τρία (1023).

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια τριάντα τρία (733) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες πενήντα οκτώ (458) παραβάσεις.

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικία και κατάστημα στη Λακωνία.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 23.4.2015 έως και χθες (25.4.2015), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια είκοσι τρία (1023) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια ενενήντα πέντε (695) ήταν ημεδαποί και τριακόσια είκοσι οκτώ (328) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια τριάντα τρία (733) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα πέντε (175) άτομα, από τα οποία ογδόντα εννέα (89) ήταν ημεδαποί και ογδόντα έξι (86) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα (60) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Έντεκα (11) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τρείς (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Τρείς (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Αρκαδία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για κλοπή.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Επτά (7) ημεδαποί (εκ των οποίων οι δύο ΡΟΜΑ) και τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί (εκ των οποίων ο ένας ΡΟΜΑ) και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικία και κατάστημα, οι οποίες είχαν γίνει στις Αμύκλες και τη Σπάρτη Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ΡΟΜΑ ηλικίας 22 και 18 ετών αντίστοιχα, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες τριάντα εννέα (439) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεκατρείς (13) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, τρεις (3) παραβάσεις για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων, δύο (2) παραβάσεις σχετικές με τη νομοθεσία για τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα και μία (1) παράβαση για διατάραξη κοινής ησυχίας.

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.