Πανηγυρικός διήμερος εορτασμός του Αγίου Πέτρου πολιούχου του Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πανηγυρικός διήμερος εορτασμός του Αγίου Πέτρου πολιούχου του Άργους

Μάιος 07, 2012 - 11:37

φωτογραφία eurokinissi

 

 

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου του Άργους Επισκόπου Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Ιακώβου.
Την παραμονή, Τετάρτη 2 Μαΐου,  μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε λιτανεία των ιερών λειψάνων του Αγίου Πέτρου και της εικόνας του στις κεντρικές οδούς της πόλης, με τη συμμετοχή κλήρου και λαού, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άργους και Νέας Κίου.
Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 3 Μαΐου, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική  Θεία Λειτουργία. Οι ιερείς του καθεδρικού ιερού ναού Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής (πρόεδρος του Ιερατικού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος) καθώς και ο πατέρας  Παναγιώτης Κιντής ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη μαζική του συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία και τον πανηγυρικό εσπερινό.
Το Λύκειο Ελληνίδων, Παράρτημα Άργους, ανήμερα της εορτής οργάνωσε γιορτή Ελληνικών χορών που έχει γίνει θεσμός για την Αργολίδα. Εφέτος εκτός της ομάδας του Άργους, που παρουσίασε το έθιμο του παραδοσιακού γάμου, συμμετείχαν  τα παραρτήματα των Λυκείων Φλώρινας, Σύρου, Αχαρνών, Ελκελάμ. Συνδιοργανωτές ο Δήμος Άργους - Μυκηνών, η Kοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών Κ.Ε.Δ.Α-Μ. και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α-Μ. κ. Νίκος Γκαβούνος και ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Γεώργιος Σελλής.
Στον εορτασμό πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσία των σπουδαστών της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, που από την επόμενη σχολική – ακαδημαϊκή χρονιά θα φιλοξενείται στο δήμο μας, οι οποίοι πρόσθεσαν το νεανικό ενθουσιασμό τους στο γενικότερο εορταστικό κλίμα.
Το «παρών» του έδωσε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Καμπόσο, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο βουλευτής Αργολίδος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Ανδριανός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, υποψήφιοι βουλευτές, οι στρατιωτικές αρχές του νομού και πλήθος κόσμου.
Κατόπιν ακολούθησε η ετήσια εορτή του συλλόγου «Ο Δαναός» στο μέγαρό του αφιερωμένη στον πολιούχο της πόλης μας και προστάτη του. H εκδήλωση ξεκίνησε με προσφώνηση του προέδρου του Συλλόγου κ. Δημήτρη Παπανικολάου, ευχές από τον Μητροπολίτη Αργολίδος, ενώ στη συνέχεια έγινε απονομή τιμητικών διακρίσεων στον  Αιδεσιμολογιώτατο π. Κων/νο Σχοινοχωρίτη για την επί δεκαετίες ευγενή και γόνιμη παρουσία και προσφορά του στην πόλη του Άργους, με την ακούραστη, πνευματική και κοινωνική του συνεχή παρέμβαση για την στήριξη της Ορθόδοξης Πίστης.  Το μετάλλιο της 100/ετηρίδος του, μετά τιμητικού διπλώματος έδωσε ο  Μητροπολίτης Αργολίδος  Ιάκωβος.
Έπαινος απονεμήθηκε στην ομάδα του 1ου Λύκειου Άργους, για την κατάκτηση του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος χειροσφαίρισης (Handball) Ελλάδος μεταξύ Λυκείων, σχολικού έτους 2011-2012, στον προπονητή κ. Δημήτρη Δημητρούλια, στον Λυκειάρχη του 1ου Λυκείου Άργους  κ. Νίκο Κουγιά και στους παίκτες της ομάδας.
Τους επαίνους απένειμε ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος. Επίσης βραβεύτηκαν επιτυχόντες μαθητές στα Α.Ε.Ι. και βραβεύτηκαν οι αριστούχοι απόφοιτοι Δημόσιων Γενικών Λυκείων Άργους σχολικού έτους 2010-2011. Η γιορτή έκλεισε με την απόδοση δύο στροφών της «Ωδής εις τον Σύλλογον Δαναόν» και τον «Ύμνο του Άργους» από την Χορωδία Άργους «Οι Δαναοί».

 

 

Ο Δήμαρχος Άργους -  Μυκηνών

Δημήτρης Καμπόσος