Το Menalon Trail παραδόθηκε στους περιπατητές (βίντεο&φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Menalon Trail παραδόθηκε στους περιπατητές (βίντεο&φωτο)

Ιούνιος 03, 2015 - 00:46

Την Κυριακή 31 Μαΐου το μεσημέρι στη Στεμνίτσα, εγκαινιάστηκε το πρώτο ελληνικό διεθνώς πιστοποιημένο μονοπάτι Menalon Trail. Παρούσα στα εγκαίνια, η Δανή πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων κυρία Λιζ Νίλσεν, η οποία, μαζί με όλους τους φορείς παρέδωσαν το μοναδικού κάλλους μονοπάτι στους απανταχού φυσιολάτρες.

Το τριήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσαν ο Δήμος Γορτυνίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και οι εθελοντές του μονοπατιού του Μαινάλου / «Menalon Trail» στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς το παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Σημειωτέον ότι το πιστοποιημένο μονοπάτι «Menalon Trail» αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ. και περνά από τους οικισμούς: Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο και Λαγκάδια.

Στην πλατεία της Στεμνίτσας την Κυριακή 31/5, μετά τον αγιασμό, ακολούθησε η παρουσίαση του μονοπατιού με συντονίστρια το στέλεχος της ΝΔ και υποψήφια βουλευτή Αρκαδίας κατά τις τελευταίες εκλογές κυρία Εύη Τατούλη. 

Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων, ακολούθησε πεζοπορία στη διαδρομή Στεμνίτσα - Μονή  Φιλοσόφου και Στεμνίτσα - Μονή  Φιλοσόφου - Δημητσάνα. Παράλληλα, ο Χορευτικός Όμιλος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Βυτίνας παρουσίασε παραδοσιακούς  χορούς.

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών - Οικολόγων συμμετείχε στη διοργάνωση, όπως κάνει πάντοτε, άλλωστε, προωθώντας δράσεις ανάδειξης του φυσικού πλούτου της Αρκαδίας και της αγάπης για την πεζοπορία.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κυρία Ντίνα Νικολάκου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Κατσίρης, ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γ. Γιαννόπουλος, η αντιδήμαρχος Γορτυνίας κυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος της ΤΚ Στεμνίτσας κ. Θωμάς Σαρακινιώτης και ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Αρκαδίας κ. Κ. Μαρινάκος και, φυσικά, ο συντονιστής των εθελοντών, κ. Γ. Λαγός.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει νέο βίντεο με τα εγκαίνια του μονοπατιού και όλες τις ομιλίες των παρευρισκομένων.

Δείτε ΕΔΩ Menalon Trail: Πεζοπορία από τη Στεμνίτσα έως τη Δημητσάνα

 

 

 

ArcadiaPortal.gr Το Menalon Trail παραδόθηκε στους περιπατητές