Ναύπλιο-Νέο κοινωνικό τιμολόγιο στο νερό από την ΔΕΥΑΝ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο-Νέο κοινωνικό τιμολόγιο στο νερό από την ΔΕΥΑΝ

Ιούνιος 03, 2015 - 22:59

Ομόφωνα ενέκρινε, στην τελευταία συνεδρίαση του, το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων την νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΝ, η οποία λαμβάνει υπόψη της την οικονομική κατάσταση όλων και ιδιαιτέρα μερίδας δημοτών που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη ύδρευσης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο “η νέα τιμολογιακή πολιτική ακολουθεί κοινωνικά κριτήρια για καταναλωτές που δεν μπορούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό τους είτε είναι άποροι ή άνεργοι. Πρόκειται για επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου που ισχύει σήμερα.

Περιλαμβάνει επίσης ρύθμιση χρεών έως 100 δόσεις με μικρότερο ποσό καταβολής 20€ / δόση. Μείωση των λογαριασμών ύδρευσης έως και 50% σε περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων που υδροδοτούνται με μη πόσιμο νερό”. Η μοναδική διαφοροποίηση είναι στο διαμέρισμα του Τολού το τέλος ύδρευσης του οποίου προσαρμόζεται στο ύψος του Ναυπλίου, αφού πλέον τροφοδοτείται με πόσιμο νερό από την Λέρνη.

Όσον αναφορά στα κοινωνικά κριτήρια την αρμοδιότητα αυτή ανέλαβε η πενταμελής επιτροπή αξιολόγησης ενστάσεων. Παράλληλα αποφασίστηκε η απαλλαγή των αποδεδειγμένων απόρων από την χρέωση των λογαριασμών ύδρευσης.