Μείωση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπλιέων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μείωση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπλιέων

Ιούνιος 04, 2015 - 09:22

Την μείωση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ναυπλιέων ενέκρινε το Δημοτικό συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίαση του. Έτσι ο Δήμος Ναυπλιέων εφαρμόζοντας την κοινωνική του πολιτική πέτυχε να αναδειχθεί ως ο Δήμος του οποίου οι δημότες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των παιδικών σταθμών καταβάλλουν τα χαμηλότερα τροφεία στην χώρα.

Σύμφωνα με την απόφαση από 01/09/2015 οι έχοντες οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα που αποκτήθηκε το οικον. έτος 2014 έως και 6.000,00 € απαλλάσσονται παντελώς της καταβολής τροφείων ενώ Οι έχοντες οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα που αποκτήθηκε το οικον. έτος 2014 άνω των 6.000,01 € θα καταβάλλουν τροφεία σε ποσοστό 2,5% του φορολογητέου οικογενειακού εισοδήματος.

Απαλλάσσονται από την καταβολή τροφείων οι πολύτεκνες οικογένειες, οι μονογονεϊκές και οι οικογένειες στις οποίες ο ένας εκ των δύο γονέων ή τέκνο έχει καταστεί ανάπηρος με ποσοστό 67% και άνω. Η ανωτέρω απαλλαγή ισχύει για οικογενειακά φορολογητέα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το οικον. έτος 2014 μέχρι του ποσού των 30.000,00 €. Για οικογενειακά φορολογητέα εισοδήματα άνω των 30.000,01 € τα τροφεία θα είναι 20 € για κάθε παιδί.

Για τα δεύτερα παιδιά κάθε οικογένειας που είναι εγγεγραμμένα παράλληλα στο Ν.Π, θα καταβάλλεται το 50% των τροφείων που καταβάλλεται για το πρώτο παιδί.

Για τα τρίτα παιδιά και πλέον κάθε οικογένειας που είναι εγγεγραμμένα παράλληλα στο Ν.Π., η φιλοξενία θα είναι ΔΩΡΕΑΝ καθώς και για τα νήπια των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς(η εγγραφή των παιδιών γίνεται πέραν της δυναμικότητας των νηπίων).

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση η οικονομική εισφορά των γονέων πρέπει να κατατίθεται τις πρώτες δέκα (10) ημέρες κάθε μήνα. Η ανάλογη οικονομική εισφορά είναι υποχρεωτική για όλο το διάστημα από την ημερομηνία εγγραφής του παιδιού έως την 31η Ιουλίου κάθε έτους, ανεξάρτητα από τυχόν παρουσίες ή απουσίες του. Οι μηνιαίες εισφορές που αφορούν τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο προκαταβάλλονται μαζί την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου 2016

Όταν δεν καταβάλλεται από γονείς το ποσό των τροφείων που προβλέπεται για το χρονικό διάστημα πέραν των δύο (2) μηνών και αφού πρώτα ειδοποιηθούν εγγράφως, γίνεται διακοπή της φιλοξενίας με απόφαση του Δ.Σ.

Γίνεται διακοπή φιλοξενίας του νηπίου όταν κατ' εξακολούθηση και πέραν του ενός (1) μηνός (συνεχόμενα) απουσιάζει αδικαιολόγητα από τον Παιδικό ή Βρεφικό Σταθμό, με απόφαση του Δ.Σ.