"Βραδιές Χιώτη" στην Πρόνοια Ναυπλίου (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

"Βραδιές Χιώτη" στην Πρόνοια Ναυπλίου (φωτο&βίντεο)

Αύγουστος 20, 2015 - 01:10

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ με τη βοήθεια του μουσικού Μπάμπη Τσέρτου και της ορχήστρας του  διοργάνωσαν τις "Βραδιές Χιώτη" στη συνοικία της Πρόνοιας  την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015  το βράδυ.
Ο Σωτήρης Μανός παρουσίασε βιογραφικά στοιχεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη με ιδιαίτερη αναφορά στα χρόνια του στο Ναύπλιο.Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρώην υπουργός  Γιάννης Μανιάτης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί  σύμβουλοι και πάρα πολύς κόσμος  τραγούδησαν και διασκέδασαν με τις αξέχαστες επιτυχίες του Μανώλη Χιώτη που ερμήνευσαν εξαιρετικά ο Μπάμπης Τσέρτος και η ορχήστρα του καθώς και η τραγουδίστρια Ειρήνη Τουμπάκη.
 Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Χιώτης, γεννήθηκε και πέθανε ακριβώς την ίδια μέρα. Στις 21 Μαρτίου του 1921 και του 1970. Η ζωή του ήταν γεμάτη συγκινήσεις και απρόβλεπτες συναντήσεις. Η φήμη του πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και απλώθηκε μέχρι την Αμερική. Ο Τζίμι Χέντριξ, αλλά και ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον, θαύμασαν το ταλέντο του. Ο Μανώλης Χιώτης είναι γνωστός για τις καινοτομίες του στο μπουζούκι. Είναι ο άνθρωπος που προσέθεσε την τέταρτη διπλή χορδή στο μπουζούκι. Η καινοτομία αυτή τον έφερε αντιμέτωπο με τους ρεμπέτες. Το αποτέλεσμα όμως, τον δικαίωσε....(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

BINTEO ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΔΙΕΣ ΧΙΩΤΗ https://youtu.be/9cKUqjaD0dk

BINTEO ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΔΙΕΣ ΧΙΩΤΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ https://youtu.be/8cnC7q2A5wo

BINTEO ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΔΙΕΣ ΧΙΩΤΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΝΟΥ https://youtu.be/yPV8Ve3NKUc

BINTEO ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΔΙΕΣ ΧΙΩΤΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ https://youtu.be/dfoCZUIt7IM

ArgolidaPortal.gr ΝΑΥΠΛΙΟ ΒΡΑΔΙΕΣ ΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ

ArgolidaPortal.gr ΝΑΥΠΛΙΟ ΒΡΑΔΙΕΣ ΧΙΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΝΟΣ

ArgolidaPortal.gr ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΔΙΑ ΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΠΡΟΝΟΙΑ

ArgolidaPortal.gr ΝΑΥΠΛΙΟ ΒΡΑΔΙΑ ΧΙΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ