Η Γιορτή Ψαρά στον Τυρό (βίντεο&φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Γιορτή Ψαρά στον Τυρό (βίντεο&φωτο)

Αύγουστος 29, 2015 - 13:23

Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι πραγματοποιήθηκε η εφετινή γιορτή της Θάλασσας, των Ναυτικών και των Ψαράδων στον Τυρό Νότιας Κυνουρίας, που είχε διοργανώσει ο Αλιευτικός Σύλλογος Τυρού, σε συνεργασία με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.Η γιορτή αυτή, που πλέον έχει γίνει θεσμός, έλκει πλήθος επισκεπτών από ολόκληρη την Αρκαδία και όχι μόνο.

Στόχος της γιορτής είναι η ανάδειξη της κατεξοχήν ναυτικής περιοχής, καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη διατήρηση των καθαρών ακτών και θαλασσών της Ελλάδας. Η σκληρή δουλειά που κάνουν οι ψαράδες δεν αμφισβητείται από κανέναν, και έτσι η γιορτή αυτή πραγματοποιείται για να τους τιμήσει, καθώς ενισχύουν με τον μεγάλο κόπο τους την τοπική οικονομία και διατηρούν μια από τις μεγαλύτερες παραδόσεις του τόπου μας.

Εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στον Τυρό, δοκίμασαν τα φρεσκοτηγανισμένα ψάρια που έπιασαν οι ψαράδες της περιοχής, ήπιαν το κρασάκι τους αλλά και χόρεψαν με την ψυχή τους.

Παρόντες στη γιορτή ήταν ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, αντιδήμαρχοι και μέλη του ΔΣ Νότιας Κυνουρίας, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, οι πολιτευτές Ανδρέας Λυκουρέντζος και Εύη Τατούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κατσίρης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στιγμές από τη γιορτή, τους χορούς και τα πυροτεχνήματα που γέμισαν τον ουρανό του Τυρού.

ArcadiaPortal.gr Γιορτή ψαρά στον Τυρό