17η γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στο Λεωνίδιο (βίντεο&φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

17η γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στο Λεωνίδιο (βίντεο&φωτο)

Σεπτέμβριος 04, 2015 - 10:18

Με πάρα πολύ κόσμο και κάτω από το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι γιορτάστηκε φέτος η 17η γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στο λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου, το περασμένο Σάββατο 29 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιελάμβανε διαγωνισμό γευσιγνωσίας, μουσικά δρώμενα με μαθητές και νέους της περιοχής, χαιρετισμό του δημάρχου Νότιας Κυνουρίας και επίσημων προσκεκλημένων, παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα Λεωνιδίου, κέρασμα μικρών εδεσμάτων με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα και λειτουργία υπαίθριας αγοράς με τοπικά προϊόντα.

Την γιορτή πλαισίωσε μουσικά η Στέλλα Κονιτοπούλου και ο Βαγγέλης Δούβαλης με παραδοσιακό, λαϊκό και νησιώτικο πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός των άλλων, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κατσίρης κ.α.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού γευσιγνωσίας έχουν ως εξής:

Κατηγορία φαγητού
Σύνολο συμμετοχών: 25
Πρώτο βραβείο:    Ρουσάλη Ευγενία του Αριστείδη
Δεύτερο βραβείο: Αλεξάνδρα Κυρίου
Τρίτο βραβείο:     Καττή Σταματίνα - Μαρία Πουτσελά
Κατηγορία γλυκού
Σύνολο συμμετοχών: 8
Πρώτο βραβείο:    Καττή Σταματίνα - Μαρία Πουτσελά
Δεύτερο βραβείο: Γολεγού-Βλάμη Μαρία
Τρίτο βραβείο:     Τσακώνικος γυναικείος συνεταιρισμός

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την γιορτή, όπως τα κατέγραψε η κάμερα του leonidion.gr, χορηγού επικοινωνίας της εκδήλωσης

Από το leonidion.gr

17η γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας