Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς: Οδηγός ενημέρωσης για το AIDS

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς: Οδηγός ενημέρωσης για το AIDS

Μάιος 16, 2012 - 10:38

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, που καταδεικνύουν τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του ιού HIV στη χώρα μας, προχώρησε το Νοέμβριο του 2011 σε έκδοση και διανομή οδηγού ενημέρωσης για το AIDS σε πέντε γλώσσες, με στόχο να αποτελέσει ένα εργαλείο ενημέρωσης, όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους μετανάστες που διαβιούν στη χώρα μας.
Ο οδηγός μεταφράστηκε από την Ελληνική γλώσσα στα Ρωσικά, Αλβανικά, Αγγλικά και Γαλλικά και είναι ήδη αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς: www.neagenia.gr ενώ διατίθεται δωρεάν και σε έντυπη μορφή από τα γραφεία της ΓΓΝΓ (Αχαρνών 417). Σχεδιάζεται η διανομή του στις κοινότητες των μεταναστών σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.
Το υλικό προήλθε από τη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, το Δεκέμβριο του 2010. Εντάσσεται στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης όσο το δυνατόν περισσότερων νέων σε όλη την Ελλάδα αναφορικά με τον ιό.
Στην εκδήλωση  οι νέοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα ερωτήματα και τις  απορίες τους ηλεκτρονικά. Οι απαντήσεις δόθηκαν ζωντανά από ομάδα επιστημόνων αποτελούμενη από ιατρούς, ψυχολόγους και εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων που ασχολούνται με το θέμα. Η συζήτηση μεταδόθηκε μέσα από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς: www.neagenia.gr αλλά και από άλλες ιστοσελίδες.

Σημείωση: Μπορείτε  να παρακολουθήσετε ολόκληρη την προαναφερόμενη εκδήλωση   μέσα από το σχετικό  E learning της ΓΓΝΓ.