11 ημέρες έως τις εκλογές

Time to read
less than
1 minute
Read so far

11 ημέρες έως τις εκλογές

Σεπτέμβριος 09, 2015 - 16:01

Δέκα και μία απομένουν έως τις ελληνικές εκλογές, και ας ξεκινήσουμε από τις δηλώσεις του πρόεδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ανέφερε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τους όρους του μνημονίου, ειδάλλως η «αντίδραση της ΕΕ μπορεί να είναι διαφορετική».
«Έχουμε συμφωνήσει ένα πρόγραμμα, το οποίο και πρέπει να γίνει σεβαστό από όλες τις μελλοντικές κυβερνήσεις. Αυτή τη φορά πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως μιλάμε σοβαρά και απαιτούμε σεβασμό των διακανονισμών που έχουν γίνει» τόνισε.
Εάν αυτή τη φορά δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις, η αντίδραση της ΕΕ και της Ευρωζώνης θα είναι διαφορετική 
είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης στην Ευρωβουλή.
«Η Κομισιόν εμπλέκεται πολύ στενά στην αναζήτηση λύσης» τόνισε. «Για εμάς, δεν ήταν επιλογή η αποτυχία. Για εμάς, ήταν πολύ σημαντικό να πούμε καθαρά ότι το Grexit δεν ήταν λύση» , υπογράμμισε. «Και είπα επίσης στον κ. Τσίπρα ότι αυτό δεν σήμαινε πως η Ελλάδα θα διασωζόταν με κάθε κόστος. Έπρεπε να του καταστήσω σαφές πως το Grexit ήταν πιθανότητα, αλλά όχι επιλογή», επεσήμανε.
ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00, όλοι εναντίον όλων. Οι επτά πολιτικοί αρχηγοί ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τους έξι δημοσιογράφους αλλά και τους αντιπάλους τους εν όψει των εκλογών στο στούντιο της ΕΡΤ.
Οι δημοσιογράφοι Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (Ant1), Αντώνης Σρόιτερ(Alpha), Μάρα Ζαχαρέα (Star), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ) και Μάκης Γιομπαζολιάς (Ε), είχαν χθες στην ΕΡΤ σύσκεψη, μαζί με τον συντονιστή Πάνο Χαρίτο, για τα διαδικαστικά.
Το ντιμπέιτ αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τη 01.00 τα ξημερώματα και ο χρόνος που θα έχει κάθε αρχηγός συνολικά θα είναι 12 λεπτά. Η κάθε ερώτηση θα διαρκεί μισό λεπτό και η απάντηση ενάμισι και αν ο δημοσιογράφος επανέλθει στην ίδια ερώτηση θα έχει δεκαπέντε δεύτερα και ο αρχηγός μισό λεπτό συμπληρωματικά. Οι ερωτήσεις θα γίνονται κυκλικά, κατά την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. 
Εν αναμονή του ντιμπέιτ, την Τετάρτη παρατηρείται μια κάποια ησυχία από πλευράς πολιτικών αρχηγών. Ως φαίνεται, θα τα πουν όλα το βράδυ.

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΙΟ ΕΠΩΔΥΝΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
«Μπορούμε να συνεργαστούμε με τις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, στη βάση προγραμματικών κατευθύνσεων και στόχων στα οποία θα συμφωνήσουμε», δήλωσε ο Ευ. Μεϊμαράκης στην ιστοσελίδα news247.gr.
«Εμείς πιστεύουμε στην αναγκαιότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας, γιατί μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα. Πολύ περισσότερο σήμερα, με τα δεδομένα που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο τόπος έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Χρειάζεται μια κυβέρνηση μακράς θητείας, που θα μπορέσει να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ασφαλώς, μπορούμε να συνεργαστούμε με τις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, στη βάση προγραμματικών κατευθύνσεων και στόχων στα οποία θα συμφωνήσουμε», υπογράμμισε.
«Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που διαπραγματεύτηκε, έφερε και ψήφισε το Μνημόνιο. Είναι ο αρχιτέκτονας του πιο επώδυνου Μνημονίου» ανέφερε. Και είπε ότι η ΝΔ δεν αποδέχεται τα υφεσιακά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ξεκαθάρισε πως ουδέποτε ο ίδιος μίλησε για απολύσεις στον δημόσιο τομέα. «Κανείς δεν μίλησε για απολύσεις. Εμείς μιλάμε για εξορθολογισμό στη λειτουργία του κράτους, αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων, υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και ενίσχυση της ανάπτυξης».

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΛΙΣΤΑΣ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος θα είναι επικεφαλής του Επικρατείας της νεοπαγούς Λαϊκής Ενότητας, ενώ, από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Φωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με το κόμμα, ωσότου κλείσει η υπόθεση της παραπομπής του στη Δικαιοσύνη, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι παραμένει στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.