Μιχαλολιάκος: Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μιχαλολιάκος: Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα

Σεπτέμβριος 17, 2015 - 16:20

φωτογραφία eurokinissi Αντώνης Νικολόπουλος

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος με μια κυνική του δήλωση στον Ν. Χατζηνικολάου και στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM αναφέρει πως η οργάνωσή του αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πριν από δύο χρόνια, στο Κερατσίνι.

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει, γιατί, αν υπήρχε, τότε γιατί δεν υπήρχε ποινική ευθύνη για τη δολοφονία Τεμπονέρα ή του Λαμπράκη;» λέει χαρακτηριστικά και στο ηχητικό απόσπασμα που παραθέτουμε.

«Κατηγορούν ένα ολόκληρο κόμμα γιατί ένας οπαδός του προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη. Στην Καλαμάτα που έπεσαν πυροβολισμοί, δεν αναφέρεται κανείς», συμπληρώνει.

Σημειωτέον ότι κατά το πρώτο διάστημα μετά τη δολοφονία, ο κ. Μιχαλολιάκος είχε αρνηθεί ότι γνώριζε τον Γ. Ρουπακιά, δολοφόνο του Π. Φύσσα, και έλεγε ότι αγνοούσε το γεγονός ότι ήταν μέλος και οπαδός του κόμματος του.

Σε παλαιότερη δήλωση του στο Kontra Channel, ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε πει για τον Γ. Ρουπακιά:

«Ήταν ένας περαστικός από τα 70 γραφεία της Χρυσής Αυγής. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη, ούτε πολιτική. Η Χρυσή Αυγή δε σκότωσε τον 34χρονο Παύλο Φύσσα. Δεν έχουμε καμία πολιτική ευθύνη».

Η δολοφονία του ράπερ από το Πέραμα, γνωστού και ως Killah P, έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο 34χρονος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε από την προανακριτική εξέταση, ήταν εν ενεργεία μέλος της Χρυσής Αυγής.

Μιχαλολιάκος: Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Π. Φύσσα