Πυλώνας ανάπτυξης ο εναλλακτικός τουρισμός για την Περιφέρεια Πελοποννήσου (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πυλώνας ανάπτυξης ο εναλλακτικός τουρισμός για την Περιφέρεια Πελοποννήσου (βίντεο)

Σεπτέμβριος 19, 2015 - 09:50

Δύο μεγάλα οδικά έργα τα οποία υπολείπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αυτά του οδικού δικτύου Κουμπίλα – Ελαιοχώρι και Παραδείσια - Τσακώνα. Η αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Πελοποννήσου κυρία Ντίνα Νικολάκου απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με την πορεία των δύο αυτών έργων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως έργα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας.

Η αντιπεριφερειάρχης μίλησε για το οδικό έργο Τρίπολη – Καλαμάτα και συγκεκριμένα για την τοξωτή γέφυρα Παραδείσια – Τσακώνα, ένα μεγάλο έργο με πολλά προβλήματα, το οποίο, όπως είπε, συνεχίζεται κανονικά παρά τη στασιμότητα των έργων σε ολόκληρη την επικράτεια.

Το έργο προχωρεί κανονικά και έχει ημερομηνία παράδοσης στα τέλη Οκτωβρίου. «Ευελπιστώ να παραδοθεί, ώστε να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους οδηγούς οι οποίοι κατευθύνονται προς τη Μεσσηνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαζί με αυτό το έργο ολοκληρώνεται και ο περιμετρικός της Καλαμάτας, δημιουργώντας έτσι ένα ασφαλές οδικό δίκτυο το οποίο θα συμπληρώνει το νέο οδικό δίκτυο.
Για τον δρόμο του Άστρους, είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος του έργου έχει ολοκληρωθεί, αυτό του Κουμπίλα – Λουλούδι, και υπολείπεται η ολοκλήρωση της επόμενης εργολαβίας στο Ελαιοχώρι.

Ο πολύ σημαντικός για την Αρκαδία οδικός άξονας είναι προς ολοκλήρωση, αλλά οι εργασίες έχουν σταματήσει εξαιτίας στάσης εργασίας του εργολάβου, ο οποίος δεν έχει λάβει χρήματα από το υπουργείο.

Οι εννέα μελέτες οι οποίες ήδη δημοπρατήθηκαν σχετικά με το οδικό δίκτυο της εθνικής και επαρχιακής οδού της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα δώσουν τη δυνατότητα να υπάρχει ο ανατολικός άξονας ο οποίος θα ξεκινά από την Κορινθία, θα περνάει παραλιακά την Αρκαδία και τη Λακωνία και θα καταλήγει στην Καλαμάτα. Ο ανατολικός άξονας θα ενισχύσει σημαντικά την ανάπτυξη του τουρισμού ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Ακόμη, η αντιπεριφερειάχης αποκάλυψε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια στο Λεωνίδιο σε σχέση με τον αναρριχητικό τουρισμό, ξεκινώντας ένα νέο πρόγραμμα.
Στο ίδιο πλαίσιο, γίνονται προσπάθειες πιστοποίησης περισσότερων μονοπατιών μετά την ευρωπαϊκή πιστοποίηση του μονοπατιού του Μαινάλου στην Περιφέρεια, στον Ταΰγετο, στον Πάρνωνα και στη Ζήρεια, με στόχο να γίνει η Περιέφερα Πελοποννήσου πρωταθλήτρια στον εναλλακτικό τουρισμό με πολλά πιστοποιημένα μονοπάτια.

Έφη Καστραντά

ArcadiaPortal.gr Δυναμικά μπροστά στον εναλλακτικό τουρισμό η Περιφέρεια Πελοποννήσου