Η 27η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα πέρασε από την Αργολίδα (βίντεο&φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η 27η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα πέρασε από την Αργολίδα (βίντεο&φωτο)

Οκτώβριος 03, 2015 - 13:18

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το Σάββατο στις 3/10/2015 η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών διοργάνωσε την 27η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα.Η εκκίνηση δόθηκε από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και στη συνέχεια η διαδρομή  Ζάππειο-Σύνταγμα-Ομόνοια-Λεωφ. Αθηνών-Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου-Κόρινθος-Π.Ε.Ο Κορίνθου/Άργος-Μύλοι-Αχλαδόκαμπος-Τρίπολη-Σπάρτη τερματισμός (Άγαλμα Λεωνίδα, εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης).

Είναι ένας αγώνας αντοχής με ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας) και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές - αθλήτριες με δελτίο Π.Ε.Π.Α ή δελτίο Master Ε.Ο.Π.

Πλήθος ποδηλατών προετοιμάζονται όλο το χρόνο για να λάβουν μέρος στο ιστορικά σημαντικότερο – μη ανταγωνιστικό – ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς, που ξεκίνησε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 από το Καλλιμάρμαρο και τερματίζει στο μνημείο του Λεωνίδα – στη Σπάρτη.

Οι ραγδαία αυξανόμενες συμμετοχές των τελευταίων ετών και οι απαιτήσεις της διαδρομής των 257 χιλιομέτρων, που περνά από την Κόρινθο στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Άργους, η ανάβαση του Αχλαδόκαμπου και τέλος η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη επιβάλλουν πέρα από την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους ποδηλάτες, που παρέχονται με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, ιατρών, ασθενοφόρων, τοπικών φορέων και πολλών άλλων εθελοντών.Φωτογραφίες από την Ποδηλατική Σπαρτακιάδα που πέρασε από την Αργολίδα.(eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

ArgolidaPortal.gr Η 27η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα πέρασε από την Αργολίδα