Δύο προγράμματα από το ΚΠΕ Νέας Κίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δύο προγράμματα από το ΚΠΕ Νέας Κίου

Ιανουάριος 23, 2012 - 15:41

Υλοποίηση εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων στην Παιδική- Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους-Μυκηνών από το Κ.Π.Ε.  Νέας Κίου
Στα πλαίσια  των δραστηριοτήτων της Παιδικής – Νεανικής Βιβλιοθήκης του Δήμου  Άργους Μυκηνών, το μήνα Ιανουάριο 2012 θα υλοποιηθούν τα παρακάτω εκπαιδευτικά – περιβαλλοντικά πρόγραμμα από το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου: 
[1]    «ΕΡΑΣΙΝΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ»
Στο πρόγραμμα  αυτό επιχειρείται να προσεγγιστεί η  σχέση μεταξύ οικοσυστήματος ποταμού  και τοπικής κοινωνίας.
Κριτήρια επιλογής του θέματος αποτέλεσαν: α) ο ρόλος του νερού στη συνέχιση της ζωής στο πλανήτη, β) η σημαντική Χλωρίδα και Πανίδα του οικοσυστήματος, γ) η επίδραση του ποταμού στην τοπική κοινωνία (ύδρευση και άρδευση) και στη διαμόρφωση του μικροκλίματος, δ) η γειτνίαση του ΚΠΕ με τον ποταμό Ερασίνο.
Γενικός στόχος του  προγράμματος είναι η δημιουργία ενός ενημερωμένου ευαισθητοποιημένου και ενεργού μαθητή- ανθρώπου- πολίτη. Στοχεύει στο να γνωρίσουν οι μαθητές  ένα τμήμα της γεωγραφικής  διαμόρφωσης της χώρας μας  προκειμένου να κατανοήσουν πώς  αυτό διαμορφώνει το κλίμα, τις καλλιέργειες , την ισορροπία της φύσης και γενικότερα την ανάπτυξη της περιοχής.
Το πρόγραμμα  αυτό είναι μονοήμερο και απευθύνεται σε μαθητές 9-18 χρονών και έχει σχεδιαστεί για ομάδες 25 περίπου ατόμων.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012, ώρα έναρξης:9.00πμ, 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους [Στ1 τάξη]
[2]    «ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΝΑΒΛΥΖΟΥΝ ΜΥΘΟΥΣ»
Το πρόγραμμα  αυτό επιχειρεί να συνδέσει στο πέρασμα  των χρόνων τα γεωφυσικά φαινόμενα  και τις γεωλογικές μεταβολές  με μύθους, θρύλους, παραδόσεις και δοξασίες για να γνωρίσουν οι μαθητές το σημερινό φυσικό περιβάλλον, να κατανοήσουν τους μύθους και τους θρύλους της περιοχής και πως αυτοί οι μύθοι προσπάθησαν να εξηγήσουν τις γεωλογικές μεταβολές.
Το πρόγραμμα  αυτό είναι μονοήμερο και απευθύνεται σε μαθητές Ε΄, Στ΄Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. 

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012, ώρα έναρξης:9.00πμ, 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους  [Γ’ τάξη]