Τατούλης: Οι δήμαρχοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κουνούν το δάχτυλό τους ούτε να παίζουν με τη φωτιά (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Οι δήμαρχοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κουνούν το δάχτυλό τους ούτε να παίζουν με τη φωτιά (βίντεο)

Ιανουάριος 26, 2016 - 14:07

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης όπου ένα από τα ελάχιστα θέματα μείζονος σημασίας τα οποία συζητήθηκαν ήταν και ο απολογισμός πεπραγμένων του έτους 2015.

Ο περιφερειάρχης αρκετές ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης ανέβηκε στο βήμα και έκανε τον απολογισμό.
Ο Πέτρος Τατούλης άφησε αιχμές για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και για τα μέλη που την εκπροσωπούν, αναφέροντας ότι είναι προσκολλημένοι στα κόμματα και δεν ξεχωρίζουν ποιο είναι το σωστό για την Περιφέρεια, κάνοντας λόγο για το έργο της διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δημοτικές αρχές οι οποίες σε συνεδρίασή τους στην ΠΕΔ ζήτησαν από την Πολιτεία να άρει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου την εκχώρηση της διαχείρισης και να φροντίσει με Υπουργική Απόφαση να μεταφερθεί η αρμοδιότητα αδειοδοτήσεων των χώρων από την Περιφέρεια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι δήμαρχοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κουνούν το δάχτυλό τους ούτε να παίζουν με τη φωτιά

Συνεχίζοντας, ο κ. Τατούλης μίλησε για το σχέδιό της ολοκληρωμένη; Διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, όπου πριν από λίγο καιρό οι δήμαρχοι ήταν απολύτως σύμφωνοι. Ο ΦΟΔΣΑ ήταν αυτός που εγκατέλειψε την αρμοδιότητα και ζήτησε η ευθύνη να περάσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ο περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της ειδική συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον απολογισμό πεπραγμένων του έτους 2015, και τόνισε: «Εμείς δεχθήκαμε να σηκώσουμε το βάρος αυτού του προβλήματος που για δεκαετίες ποτέ δεν λύθηκε από την αδυναμία τους».

«Ο τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά με ‘αλλόφρονες φωνές και αλλόφρονες παρουσίες’ δημάρχων, οι οποίοι άλλαξαν τη στάση τους όταν ο αναπληρωτής υπουργός τους κουνούσε τα ‘δήθεν ευρώπουλα’. Οι θεσμοί θέλουν όραμα και αποφασιστικότητα για να πάνε μπροστά», δήλωσε ακόμη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι «η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου από την πλευρά της εγκαλεί την περιφερειακή αρχή γιατί δεν ακολουθεί τις υποδείξεις της κυβέρνησης. «Μας θεωρεί συνεπώς το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και δεν πιστεύει στη θεσμική αυτονομία του περιφερειακού θεσμού», υπογράμμισε.

«Η Νέα Πελοπόννησος είναι εδώ και θα συνεχίσει τις μεγάλες τομές που έχει κάνει και στο επόμενο διάστημα. Θα είμαστε παρόντες και στις επόμενες εκλογές να συνεχίσουμε το έργο μας και να αποδείξουμε τη συνέπειά μας προς τους πολίτες και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Η Νέα Πελοπόννησος είναι εδώ σήμερα και θα είναι και αύριο για να δημιουργήσει τη δική της ιστορία» τόνισε τέλος ο κ. Πέτρος Τατούλης.  Βίντεο   https://youtu.be/7fG_MeI6c80

         Εφ.Κ

arcadiaportal.gr

 

 

ArcadiaPortal.gr Τατούλης: Οι δήμαρχοι παίζουν με τη φωτιά στο θέμα των απορριμμάτων