Λαθρομετανάστες- Ρομά: Δύο "αγκάθια" για την τοπική αυτοδιοίκηση (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαθρομετανάστες- Ρομά: Δύο "αγκάθια" για την τοπική αυτοδιοίκηση (video)

Μάιος 31, 2012 - 09:22

Μεγάλος ο κίνδυνος εξάπλωσης της ελονοσίας σε όλη την Πελοπόννησο
Το θέμα των λαθρομεταναστών αλλά και των Ρομά θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση των δημάρχων της Πελοποννήσου, αφού το πρόβλημα είναι μεγάλο και υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών και δη της ελονοσίας με επιπτώσεις τόσο στον τουρισμό της περιοχής όσο και στην παραγωγή. Ενώ όσον αφορά τους Ρομά η κατάσταση με την εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο τουλάχιστον σε συγκεκριμένες περιοχές.
Όπως αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΕΔ, με αφορμή την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΥ Βλαχιώτη το οποίο αποψιλώνεται διαρκώς (τελευταία πήραν και το ασθενοφόρο) ο κίνδυνος για εξάπλωση της ελονοσίας σε όλη την Πελοπόννησο είναι ορατός. Και δεν είναι κινδυνολογία, ενώ στην περιοχή της Λακωνίας αν υπάρξουν κρούσματα τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν ενώ θα χρειαστεί και η ενίσχυση από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μίλησε για ανάγκη λήψης μέτρων και κυρίως υγειονομικών ελέγχων στους λαθρομετανάστες και θεωρεί πως πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να κάνει το καθήκον της και ελπίζει βέβαια να προκύψει Κυβέρνηση ώστε να υπάρχει αξιόπιστος συνομιλητής.
Μάλιστα για το θέμα των Ρομά το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο, ενώ υπάρχει διαφορετική αντιμετώπισή τους από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας το πρόβλημα είναι οξύτατο και έχει απασχολήσει επανειλημμένως τα Δημοτικά Συμβούλια όπως εσχάτως το ΔΣ Σπαρτιατών. Ενώ ας μην ξεχνάμε τι είχε συμβεί και στην Αρκαδία τα προηγούμενα χρόνια με τον καταυλισμό στου Τζίβα…
 
Ε.Τ.

VoHtLKihbpY