Επανεκκίνηση της λογικής

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επανεκκίνηση της λογικής

Μάιος 31, 2012 - 18:39

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Αν δεχθούμε ότι πολιτική είναι η τέχνη, η επιστήμη της διακυβέρνησης μιας κοινωνίας, σίγουρα το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών της 6ης  Μαϊου αποτελεί μήνυμα που χρήζει ανάλυσης τόσο από τους πολιτικούς όσο και από το εκλογικό σώμα.
Για τους πολιτικούς, τόσο η κορύφωση της δυσπιστίας  που το 35 τοις εκατό  της αποχής  τονίζει, όσο και η  οργή που εξέφρασαν οι επιλογές του εκλογικού σώματος, θα πρέπει να σταθμιστούν απ’ αυτούς έγκαιρα και λελογισμένα.
Το εκλογικό σώμα-που θα πληρώσει και τις συνέπειες της παραταθείσας ακυβερνησίας-πρέπει να διαπίστωσε  ότι ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε: το φαύλο πολιτικό παρελθόν, σε μεγάλο ποσοστό, πήγε σπίτι του..
Το μέτρο επιτέλους θριάμβευσε..
Ο δεύτερος όμως στόχος , επειδή η ζωή συνεχίζεται, δηλαδή  ο σχηματισμός  κυβέρνησης εκκρεμεί..
Αφού καταλαγιάσει η σκόνη της οργής του τιμωρού, και κυρίαρχου  επιτέλους λαού, θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική που γέννησε  ότι  ο κόσμος μέχρι σήμερα  ονομάζει πολιτισμό.
Οδηγός της σκέψης του εκλογικού σώματος στις  17 Ιουνίου θα πρέπει να είναι οι αρχές ,οι αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν και οδήγησαν την πατρίδα μας εκεί που ο ‘συντηρητικός’ αείμνηστος Κωνσταντίνος  Καραμανλής με την πανθομολογούμενη οξυδέρκειά του υπέδειξε..
Η χώρα μας, υπό την καθοδήγησή του, προσέγγισε  την Ευρώπη διαπνεόμενη από υπευθυνότητα, εργατικότητα και προσήλωση στο καθήκον.
Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που εκείνος  ίδρυσε, η δύναμη της σύνεσης και της σιγουριάς, είναι παρούσα.  Μόνη, δια του σημερινού ηγέτη της, Αντώνη Σαμαρά, έγκαιρα επεσήμανε την αναποτελεσματικότητα του μνημονίου χωρίς ούτε στιγμή να απομακρυνθεί από το δρόμο της Ευρώπης, χωρίς τους λαϊκισμούς που άλλα κόμματα επέλεξαν προκειμένου να  υφαρπάξουν την ψήφο του κατατρεγμένου πλέον Έλληνα..
Με δεδομένο και ακόμη και από τους μη φίλους της  αποδεκτό, ότι  η Νέα Δημοκρατία ήταν από της  ίδρυσής  της μέχρι και σήμερα το κόμμα  για τις δύσκολες στιγμές, ας  εγκαταλείψουμε, ως  εκλογικό σώμα, επιλογές που η οργή επέβαλε στις 6  Μαϊου, και κοιτάζοντας κατάματα τα άδεια από μέλλον παιδιά μας, ψηφίζοντας με σύνεση, ας  βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι, ο καθένας μας στο θεμέλιο μιας νέας για τη χώρα μας αφετηρίας.
 Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία πασχίζει ουσιαστικά για το Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, άλλα κόμματα με εύκολες, ανώριμες,  τυχοδιωκτικές αλλά και επικίνδυνες εν τέλει προτάσεις,  ‘δικαιώνουν’ τις τελευταίες δημοσκοπήσεις..
Κι αν πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, οι διαρθρωτικές αλλαγές που τόσο καθυστέρησαν κι άλλο τόσο κόστισαν και μας ‘υποτίμησαν’ ως κοινωνία, μαζί με την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι οι προτεραιότητες  της 18ης Ιουνίου..                                                 
Οι καιροί ου μεν ετοί..
Βασίλης Σιδέρης  υποψήφιος  βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας στο νομό     Αργολίδας.