Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες

Φεβρουάριος 14, 2016 - 10:35

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι χιλιάδες αγρότες που συμμετείχαν σε μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων στο Σύνταγμα, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, στο οποίο εκτιμάται ότι συμμετείχαν 12.000 αγρότες, αλλά και το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Χιλιάδες αγρότες και μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν και το πρωί του Σαββάτου έξω από τη Βουλή για να διαδηλώουν κατά των μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Εμείς τα παιδιά μας τα θέλουμε στην Ελλάδα, όχι στο εξωτερικό. Οι 222 βουλευτές που ψήφισαν τα Μνημόνια, ας τα στείλουν αυτοί», ακούστηκε από αγρότη ο οποίος πήρε τον λόγο. Ενώ άλλος ομιλητής είπε:

Τώρα με τα πόδια ή με τα τρακτέρ, μήπως ήρθε η ώρα για νέο Κιλελέρ;

Ακόμη, στο Σύνταγμα βρέθηκαν μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις, o επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και πλήθος κόσμου.

«Το μήνυμα του σημερινού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα είναι ηχηρότατο. Είναι ένα πολύ δυνατό μήνυμα. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τώρα αμέσως τα αντιαγροτικά μέτρα πίσω. Όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα να τα πάρει πίσω» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων θα συγκαλέσει γενική συνέλευση των 68 μπλόκων, προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποίησεών τους.

Σημειωτέον ότι το βράδυ της Κυριακής λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε εκείνους που επιθυμούν να μελετήσουν και να υπογράψουν τις προτάσεις που θα στείλει τη Δευτέρα στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων της χώρας η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Το μέλος της επιτροπής, Χρίστος Γκόντιας, τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Εάν δεχτεί ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της χώρας το πλαίσιο που βάζουμε εμείς για έναν εποικοδομητικό διάλογο, μόνο τότε θα πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».