Παράταση ζητούν δήμαρχοι και αγρότες για την χορήγηση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παράταση ζητούν δήμαρχοι και αγρότες για την χορήγηση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού

Ιούνιος 05, 2012 - 09:25

Παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2012 θα ζητήσουν οι δήμαρχοι Πελοποννήσου για τη χορήγηση άδειας για  υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, αφού μέχρι τα μέσα Ιουνίου που λήγει η προθεσμία ο χρόνος δεν είναι αρκετός.
Οι δήμαρχοι επισημαίνουν πως η διαδικασία είναι περίπλοκη και θα πρέπει να απλοποιηθεί και ως προς το φάκελο των δικαιολογητικών, ενώ προβλήματα παρατηρούνται σε ορεινές περιοχές αλλά και όσον αφορά τις αποστάσεις , αφού αυτές στην πλειοψηφία τους έχουν ξεπεραστεί από τα μέτρα που ορίζει ο νόμος. Για το λόγο αυτό ζητείται και η αύξηση των μέτρων. Οι δήμαρχοι επισημαίνουν και το τεράστιο κόστος που υπάρχει για τους αγρότες και δήμοι έχουν ορίσει γεωπόνους δικούς τους για να φτιάξουν τα χαρτιά που απαιτούνται.
Δήμαρχοι αναφέρουν χαρακτηριστικά πως δεν είναι δυνατόν να στερήσουμε από τους αγρότες το νερό και για το λόγο αυτό πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους και να ζητήσουμε ό,τι καλύτερο για αυτούς.
Μάλιστα στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης των δημάρχων στην Τρίπολη αποφασίστηκε να μην μείνουν στα λόγια αλλά να συντάξουν ψήφισμα και να το στείλουν στον υπηρεσιακό υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.
Να τονίσουμε πάντως πως πληροφορίες κάνουν λόγο πως η όλη διαδικασία με την χορήγηγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα  χρήσης νερού βαίνει προς παράταση. ..Αρκεί οι πληροφορίες να επιβεβαιωθούν και να ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία.