Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου: Η δημοτική αρχή διασπαθίζει τα χρήματα των δημοτών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου: Η δημοτική αρχή διασπαθίζει τα χρήματα των δημοτών

Ιανουάριος 25, 2012 - 09:16

Καταγγελίες για υπερβολικούς μισθούς στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Επιδαύρου
Με μία ανακοίνωση πολύ σκληρή ανακοίνωση η Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου καταγγέλλουν "πράγματα και θάματα" για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του δήμου, αφού ως φαίνεται στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκαν να δοθούν υπερβολικοί μισθοί στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Επιχείρησης αλλά και να γίνουν κάποια έργα κατά παράβαση των νόμων ενώ σε περίπτωση έργου αυτό έγινε πριν ληφθεί απόφαση. Οι Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου όπως αναφέρουν και στο τέλος της ανακοίνωσής τους περιμένουν απάντηση από το δήμαρχο Κώστα Γκάτζιο και την τοποθέτησή του σε όσα καταγγέλλουν. Η ανακοίνωση αναφέρει:  
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Επιδαύρου (Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ.) στη συνεδρίαση της 16ης Ιανουαρίου 2012, αποφάσισε:
1) Αμοιβή στον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Καραγιάννη, η οποία θα ανέρχεται στο ποσό των 22.000 ευρώ το χρόνο.
2) Καταβολή αποζημίωσης και στον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Μιχόπουλο, για πλήρη απασχόληση στην επιχείρηση (πρόσληψη δηλαδή), ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και με αποδοχές οι οποίες θα ανέρχονται στο ποσό των 11.000 ευρώ το χρόνο. Που ακούστηκε αιρετός να είναι και εργαζόμενος!!! Νέα ήθη και νέες αντιλήψεις σε παλαιά συσκευασία.
3) Αποζημίωση στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (10 άτομα) για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις, η οποία είναι 68 ευρώ ανά άτομο μικτά, ήτοι 680 ευρώ ανά συνεδρίαση που σημαίνει 7.000 ευρώ το χρόνο τουλάχιστον.
4) Ψήφισαν για αμοιβή λογιστή το ποσό των 24.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α., ενώ το ίδιο ποσό δινόταν συνολικά για τις δύο Δ.Ε.Υ.Α., Ασκληπιείου και Επιδαύρου, πριν από τον “Καλλικράτη”. Η επιχείρηση πλέον είναι μία και ενιαία και θα έπρεπε να δώσουν κάτι παραπάνω από 12.000 ευρώ. 
5) Ενέκριναν, κατά πλειοψηφία, τη δαπάνη σύνδεσης του καταστήματος “ΑΓΝΑΝΤΙ” στο Κολιάκι με το δίκτυο ύδρευσης, κατά παράβαση του άρθρου 12 του κανονισμού της επιχείρησης, που ως νέα δημοτική αρχή ψήφισαν, αφού το ακίνητο βρίσκεται εκτός οικισμού, ποσού 6.000 ευρώ. Η αίτηση του ενδιαφερόμενου εκκρεμούσε από το 2003 και δεν είχε ικανοποιηθεί. Και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το αντλητικό μηχάνημα αφενός το πλήρωσε η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. (όλοι εμείς δηλαδή), αφετέρου τοποθετήθηκε στο αντλιοστάσιο του Κολιακίου και το ρεύμα που καταναλώνει θα το πληρώνουμε επίσης όλοι εμείς!! Και φυσικά όταν χαλάσει, θα αντικατασταθεί με δαπάνες της επιχείρησης, αφού εμείς το αγοράσαμε και βρίσκεται και στις εγκαταστάσεις μας. Εδώ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τακτική που ακολουθείτο μέχρι τώρα ήταν όλος ο  εξοπλισμός σε αντίστοιχες περιπτώσεις (που ήταν αρκετές ιδιαίτερα στο Γιαλάσι) να αγοράζεται από τους ιδιοκτήτες και να τοποθετείται στο χώρο τους.
6) Επίσης ενέκριναν, κατά πλειοψηφία, και κατά παράβαση του κανονισμού τη δαπάνη για σύνδεση κατοικίας με το δίκτυο ύδρευσης στον Άγιο Δημήτριο, πάλι εκτός οικισμού. Το ποσό μπορεί να ήταν μικρό αλλά είχαμε και τα μηχανήματα διαθέσει και τέλος πάντων με τον τρόπο αυτό ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και ο καθένας που χτίζει κατοικία ή επιχείρηση εκτός οικισμών θα απαιτεί η δαπάνη σύνδεσής του να πληρώνεται από την επιχείρηση, αφού η παραπάνω απόφαση δημιουργεί προηγούμενο.
7) Το χειρότερο, απαράδεκτο και παράνομο, είναι ότι και τα δύο παραπάνω έργα επεκτάσεων είχαν πραγματοποιηθεί πολλές ημέρες πριν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Το συμβούλιο δηλαδή είναι διακοσμητικό. Για αυτή τη δημοκρατία μιλάμε, όταν σε κάποια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Καραγιάννης εκόπτετο ότι στη θητεία τους τίποτα δεν γίνεται πριν αποφασίσει το αρμόδιο όργανο. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις ………… !!!!
Ύστερα από τα παραπάνω ενημερωτικά στοιχεία, θέλουμε να καταγγείλουμε τη δημοτική αρχή, γιατί δεν φανταζόμαστε ότι όλα αυτά είναι εν αγνοία του Δημάρχου και φυσικά τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. γιατί:
Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας και ύστερα από τις γενναίες αυξήσεις που έγιναν στο νερό (ιδιαίτερα στους καταναλωτές του πρώην Δήμου Ασκληπιείου οι αυξήσεις ξεπερνούν το 70%) για κάλυψη των ελλειμμάτων, είναι αδιανόητο να λαμβάνουν τέτοιες προκλητικές αποφάσεις για διασπάθιση των χρημάτων των καταναλωτών.
Όπως γνωρίζετε, τα τέλη της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, άρα δεν έχει κανένας το δικαίωμα να σπαταλά χρήματα για την αποζημίωση του Αντιπροέδρου και των μελών του Δ. Σ. Εάν ο Αντιπρόεδρος προσφέρει και αφιερώνει αρκετές ώρες στην επιχείρηση, ας μειώσουν την αμοιβή του Προέδρου ή ας την μοιραστούν. Έτσι και αλλιώς ο Πρόεδρος αφιερώνει ελάχιστες ώρες.
Όσον αφορά την αποζημίωση των μελών του Δ. Σ., τα οποία μόνο παρακολουθούν και άφωνα ψηφίζουν, ήταν σχεδόν στο σύνολό τους υποψήφιοι του Δημάρχου κ. Γκάτζιου στις τελευταίες εκλογές. Το ποσό που ο καθένας ή κάθε μία θα εισπράξει είναι της τάξης των 400-500 ευρώ το χρόνο καθαρά  τουλάχιστον, γιατί εάν συνεδριάζουν κάθε μήνα όπως προβλέπεται, το ποσό θα ανέλθει στα 600 ευρώ.
Αναφορικά με τις δαπάνες των συνδέσεων που προαναφέραμε, θεωρούμε πως οι αποφάσεις είναι παράνομες, πέρα για πέρα, τους εκθέτει ανεπανόρθωτα γιατί δεν σέβονται ούτε τις δικές τους αποφάσεις και ο καθένας καταλαβαίνει ότι εξοφλούν προεκλογικά γραμμάτια και δεσμεύσεις τις οποίες μία-μία αρχίζουν να ικανοποιούν σε βάρος των καταναλωτών και μάλιστα αυτών που είναι συνεπείς και πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους. Γιατί δυστυχώς αυτοί σηκώνουν το φορτίο και αυτών που δεν πληρώνουν.
Περιμένουμε την αντίδραση και παρέμβαση του Δημάρχου για την ακύρωση των απαράδεκτων και παράνομων αποφάσεων του Δ. Σ. της επιχείρησης, αλλιώς όσα καταγγέλλουμε παραπάνω ισχύουν στο ακέραιο. Περιμένουμε βέβαια και οι αρμόδιες υπηρεσίες να μη νομιμοποιήσουν τις αποφάσεις αυτές.    
Λυγουριό,  23-1-2012